Ухапване от дървеници. Унищожаване на вредители, телефон 0885 873400

Ухапвания от дървеница, снимки и информация.

Пръскане за вредители, телефон 0885 873400     Унищожаване на дървеници, цени Цени   Борба с вредители, промоции Промоции

Ухапване от дървеници »  Статии за вредители »  ДДД Фирма

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Ухапване от дървеници. Описание, снимки и информация.

Как да различим, че сме ухапани от дървеници.

Кога се появява ухапването от дървеници?

Ухапване от дървеници, снимка.
Дървениците атакуват нощем.

Ухапванията от дървеници се появяват предимно нощем, а се забелязват на сутринта след съня. Инвазията е безболезнена и не се усеща при самото ухапване от паразита.

Често ухапването от дървеници се бърка с атака от бълхи, комар, обриви от алергии или кожни болести. То трудно се идентифицира. За разлика от бълхите, при които обрива е на по-ситни пъпчици, тук петната са по-големи и могат да формират широки, възпалени обриви, според чувствителността.

Друга отлика между ухапванията от бълхи и дървеници е времето на инцидента. Дървениците пият нощем кръв бързо, за десет-петнадесет минути и после бягат, като се появяват едва следващата нощ, за новото си ядене.

За разлика от дървениците, бълхите са нахални и не се крият. Те хапят непрекъснато, денем и нощем. Бълхите пият кръв няколко пъти през денонощието и можете да ги намерите веднага след ухапването, по тялото или в облеклото си.

Дървениците са силно придирчиви към кръвта на приемника и нейния състав. Хора с по-подходящи за тях кръвни вещества често могат да бъдат нападани многократно, за разлика от съседа им по легло. Различно се проявява и реакцията на ухапването им. По вашата кожа може да се появи силен обрив и раздразнение, а партньорът ви може да не усети нищо и да няма видими белези от атаката. Някои дървеници пренасят болеста на Шагас.

Как изглеждат ухапванията от дървеница?

Дървениците могат да предизвикат различни реакции при всеки човек в постелята. В семейството някой може и да не разбере, че е бил ухапан, сгрешавайки атаката с ужилване от комар. Друг член на фамилията ще развие широк обрив, който бавно ще изчезне, а трети може да прояви силна алергична реакция от ухапването, с обрив и анафилактичен шок.

Петънцето от ухапване в началото изглежда като червена подутина, с връхче или мехурче в центъра. Постепенно петното се разширява, както от агента в мястото, така и от неволното чесане. При някои хора ухапаното ще отшуми до седмица. При чувствителен към слюнката на дървеницата човек или куп причинени ухапвания, петната ще се уголемят до широк обрив.

Ухапванията от дървеница рядко са едно или две. По-често петната са групирани по минимум десет. Всяка пъпчица е болезнена, сърби и е с твърда подложка. Вижда се възпаление с огнено червен цвят, вариращо според вида, цвета и чувствителността на кожата. При липса на алергия, ухапванията ще са по-ярки сутрин, а пред деня могат силно да избледнеят. При раздразнимост, те могат да се развият до ярки мехури с бял, червеникав или виолетов цвят.

Пъпките от ухапвания са скупчени близо един до друг и често групирани в линия, триъгълник, ромб, кръг или неравна елипса. След дни те могат да се разширят до екзема и подуване. Третират се с кортикостероидни препарати. За чувствителни хора се предписват комплексни мерки от антихистаминови лекарства и мазила за локално третиране на ухапаните места.

Ухапването на дървеници е най-опасно за силно алергични към слюнката им хора. Проявите могат да включват симптоми на анафилаксия, гадене, световъртеж, замайване, широк обрив, подуване, затруднено дишане или стягане в гърлото. Тук бързата реакция за търсене на спешна помощ е от изключително важно значение за предотвратяване на фатален резултат.

Дървениците са паразити, чието отстраняване в световен мащаб се счита за трудно, до невъзможно. Заразата от тях се разпространява бързо и расте в дълбочина. При съмнение за наличие е добре да се вземат своевременни мерки за унищожаване на дървеници и търсене на оторизирано съдействие за решаване на проблема.


Ухапване от дървеници, снимки.

Петна с ухапвания от дървеници, кръгла форма, около ключицата, снимка.

Ухапване от дървеници, снимка 1.

Снимка на ухапано от дървеница, с триъгълна форма в предната лакътна свивка.

Ухапване от дървеници, снимка 2.

Снимка на ходилото на крака, покрито гъсто с петна от ухапване.

Ухапване от дървеници, снимка 3

Снимка на ухапвано от дървеници около кръста, в целия пояс над бельото.

Ухапване от дървеници, снимка 4.

Ухапвания по линия, обрисуващи хода на дървениците по рамката на леглото.

Ухапване от дървеници, снимка 5.

Снимка на гърба и таза на жена, покрит с болезнени яркочервени петна, причинени от дървеници.

Ухапване от дървеници, снимка 6

Още информация за дървеници, биология, методи на унищожаване и борба с тях, можете да разгледате в някои от следващите статии.

Информация и решения при нападение от дървеници.


Главна снимка, ползвани фотографии: http://alexanderwild.com/, http://medent.usyd.edu.au

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status