Борба с хлебарки. Борба с хлебарки, телефон 0885 873400  Миланови

Борба срещу хлебарки. Съвети.

Борба с хлебарки, телефон 0885 873400     Борба с хлебарки, цени Цени   Борба с хлебарки, промоции Промоции

Борба с хлебарки »   Хлебарки

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Борба с хлебарки. Съвети.

Трикове за правилно унищожаване на хлебарки (ръководство).

Борба срещу хлебарки. Особености на хлебарките, влияещи на борбата с тях.

Всяка успешна борба с хлебарки включва комплекс от методи и средства за унищожаване и предварително предпазване (превенция), съчетани с наблюдение за наличие и активност.

Хлебарките са неголеми жилищни насекоми, изхранващи се с човешки отпадни продукти. Те съпътстват човека и удобните условия за живот, които е подсигурил за себе си и за тяхната популация: топлина, влага и произведен органичен боклук.

Снимка на умряла хлебарка.
Борба с хлебарки.

Хлебарките са от най-устойчивите и приспособими насекоми на планетата. Огромните проблеми в борбата с тях са лесната им адаптивност към мерки за унищожаване като химични вещества и разнородни препарати.

Други затрудняващи резултатната борба с хлебарки фактори са бързото възпроизвеждане и скрития им живот. Те живеят на недостъпни места и излизат нощем, докато популацията не нарастне дотам, че контролът е безуспешен.

Макар да цари мнение, че хлебарките се развъждат в жилища с липса на хигиена, това не е вярно. Дори най-чистата къща може да стане дом на хлебарки, с внесени чрез обувки, кашони или стоки техни яйца. Навлязла ли е веднъж зараза в помещенията, борбата с хлебарки трябва да започна веднага, защото видите ли дори една от тях, на другия ден ще установите че са плъзнали стотици.

Внимание! Страница “Борба с хлебарки” е създадена изцяло за да сме ви полезни в домашната борба с насекомите. Ползвате ли химични средства за борба с хлебарки, спазвайте внимателно инструкциите на препаратите! Ако домашните методи за борба с хлебарки вече не действат, научете как можем да сме ви полезни с професионално » унищожаване на хлебарки.

Каква е превантивната борба с хлебарки у дома?

Основните средства за домашна борба с хлебарки се състоят в запушване на отвори, поддържане на хигиена за отрязване достъп до храна и вода, както ползване на капани, биологични и химични средства за директно отстраняване на популацията хлебарки.

Съвети за унищожаване на хлебарки
Тънкости и трикове в борбата с хлебарки.
 • За начало, действайте веднага. Не отлагайте. Възрастните насекоми са започнали снасяне на яйцата и скоро ще бъдат извън контрол, а борбата ще е все по-трудна.
 • Ако вашата популация хлебарки е малка и все още не е резистентна, може да имате шанс да се преборите с тях без специалист. Вашите търпение и труд обаче трябва да бъдат по-мощни от възможностите на насекомите за размножаване. Аптечните препарати няма да решат нещата сами, борбата може да е успешна единствено с комплексни мерки.
 • Запушете строителни отвори, дупки и пукнатини, отрязвайки достъпа на хлебарките до дома. Хлебарките могат да пропълзят през малки дупки, с широчина милиметър и половина.
 • Хлебарките са чести нашественици в сгради с лоша канализация, стари сифони и водопроводни тръби. Стегнете мръсните канали. Поддържайте перфектна хигиена в мокри помещения, баня и мивка. Не дръжте вън храна, неизмити чинии и дезинфекцирайте редовно мивките с почистващи препарати и белина.
 • Дезинфекцирайте кухненските помещения всеки ден. Съхранявайте хранителните продукти в непокътнати пластмасови или стъклени опаковки и не останяйте навън открити храни.
 • Почиствайте регулярно местата около електрическите уреди, печки, микровълнови фурни, роботи, хладилници и техника, включително компютри. Хлебарките се привличат от топлината и работещите на ток уреди и контакти ги притеглят.
 • Не се изкушавайте да оставите в мивката ползвани съдове. Ако не можете да ги измиете на момента, залейте ги със разтвор на концентриран силен миещ препарат и вода. Дръжте таблата под сушилника за чинии винаги чиста, дезинфекцирана и суха.
Превенция срещу хлебарки с почистване.
Хлебарките мразят чисти и празни мивки.
 • Изолирайте или запечатайте тръбите в мокри помещения, мивка, сифон и места с повишена влажност. Следете да няма спукани или капещи тръби, кранове, както водопроводни области с външен конденз, струпване на капки, локвички вода или влага.
 • Сложете решетки на мивките. Дръжте отпадъците в запечатани пластмасови контейнери и ги изхвърляйте редовно.
 • Почиствайте дома редовно с прахосмукачка, за да премахнете миниатюрните частици храна, отпадъци, трупни части от хлебарките и техни яйца. Ползвайте фенолови дезинфектанти за миене на под, плочки и повърхности. Почиствайте стриктно с препарат чекмеджета за прибори и шкафове за храна. Не забравяйте долните им части и страничните релси, хлебарките вървят именно там, както и по долната част на барплота.
 • Инсектицидите няма никога да бъдат резултатни на сто процента, ако не положите много усилия за намаляване на подслон, храна и вода на хлебарките и не поддържате добра хигиена, съчетана с всички препоръчани методи за превенция.

Отровите от аптека, пазар и магазин нямат нищо общо с професионалните препарати за унищожаване на хлебарки! Аптечните смеси морят хлебарките локално и те се връщат. Нашите пест отрови са различни. Те са модерни и целево фокусирани върху окончателно и трайно унищожаване на хлебарки.

Какви средства за борба с хлебарки да ползвам?

Понякога хората избягват да ползват инсектициди. В опита ни звуковите репеленти не са резултатни за борба с тях. Хлебарките мразят някои природни продукти, ако не са им свикнали.

Природни средства за борба с хлебарки
Домашни средства за борба против хлебарки.
 • Репелентно (отблъскващо) действие имат два вида коча билка, с активно вещество Nepetalactone.
 • Евкалиптолът е природно активно вещество в дафиновите листа и е с естествено репелентно действие в борбата с хлебарки. Отблъскващо хлебарки действие притежават и някои съставки на портокаловото масло.
 • Ниско токсичен продукт е борната киселина на прах. Полагайте я на трудно достъпни места, далеч от деца и домашни любимци. Най-ефективна е в пукнатини на стени, под уреди, печки, хладилници, зад техника и върху шкафове (внимавайте с котките!).
 • Ниско токсични препарати за борба с хлебарки са инфузорната пръст и силициев двуокис на прах. Слагайте на безопасни за хора и животни места, в пукнатини и на места без пряк достъп.
 • Не прекалявайте с отровите за пръскане на хлебарки, спрейове, кубчета и препарати. Ако два различни препарата не ги уморят, хлебарките ви са свикнали и само ще ги храните. Виждали сме как хлебарки стоят в дупката и чакат препарата да хапнат. Запишете всичко ползвано и потърсете фирма за борба с вредители.
 • При желание за пръскане от сертифициран специалист с професионални пест препарати за борба с хлебарки, можете да ни потърсите на телефон или имейл. Разгледайте и как ще сме ви полезни за професионално » унищожаване на хлебарки.

Публикувано: :

Вижте как помагаме да унищожите хлебарките или съвети как да се подготвите за обработките.

Как протича пръскането срещу хлебарки в жилища, стаи и апартаменти.

Как се провеждат обработките за хлебарки?

В жилищни помещения пръскането против хлебарки стартира от кухните. Обработват се...

Прочети още »

Услуги по унищожаване на хлебарки.

Унищожаване на хлебарки.

Имате проблем с хлебарки? На правилното място сте. Узнайте какви решения предлагаме...

Прочети още »

Унищожаване на дървеници (пръскане против насекоми и вредители)

Унищожаване на дървеници (пръскане).

Пръскането против дървеници и пълзящи насекоми ще ви отърве от буболечките само ако...

Прочети още »

Инсекта Миланови - ДДД фирма за борба с вредители (вредни насекоми и гризачи).

Фирма за борба с вредители Инсекта Миланови.

ДДД Фирма Инсекта Миланови. Как можем да сме ви полезни в борбата с вредители и ...

Прочети още »

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status