Борба с мравки. ДДД фирма за борба с мравки, телефон 0885 873400  Миланови

Борба срещу мравки. Съвети.

ДДД фирма, телефон 0885 873400    Цени за борба против мравки, ДДД фирма Инсекта Миланови Цени   Борба с мравки на намални цени, промоция от ДДД фирма Инсекта Миланови Промоции

Борба с мравки »   Мравки

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Борба с мравки. Съвети.

Борба против мравки. Средства за борба с мравки в къщи. Как да се предпазим от мравки - съвети и трикове.

Борба срещу мравки. Особености на мравките, влияещи на борбата с насекомите.

Всяка успешна борба с мравки се корени в предприемането на комплексни мерки срещу цялата колония, наречена мравуняк. Мравките са социални насекоми и живеят изключително организирано. Ползването на препарати за пръскане срещу мравките, които виждате в помещенията, ще унищожат в най-добрият случай една стотна от мравуняка.

Мравките са дребни насекоми и са световно признати за най-успешния вид колонизатори в света. Те живеят навсякъде, дори в пустините. Борбата с тези насекоми е много трудна, защото те са общество, с добре развити умения за оцеляване. Мравките са адаптивни, сменят пътищата си на преминаване, предават си информация и се размножават изключително бързо.

Борба с мравки у дома
Борба с мравки - има ли спасение?

Борбата с мравки е позната на всеки стопанин на дом, къща, склад, хотел или заведение. У нас най-неприятни вредители са Фараоновите мравки. Те живеят в кооперации, постройки и сгради, близо до хората и тяхната храна.

Фараоновите мравки са упорити и последователни вредители. Те ще направят пътечка по колоните и ще стигнат до терасата на последния етаж в блока. Веднъж проникнали в кухнята, тези мравки ще се разхождат навсякъде, по храни, уреди, хладилници, плотове и кухненски шкафове.

Фараоновите мравки рядко живеят непосредствено в природата. Те търсят подслон, топлина и храна в сградите. Отоплените с парно кооперации ги привличат особено силно, защото там могат да са активни целогодишно.

В домове, блокове, заведения или складове, мравките ще изградят мравуняка си на надеждно и недостъпно за човека място. Веднъж окопали се здраво, те ще тръгнат по тръби, канали, стени и строителни фуги да търсят храна и вода. Попаднали на източник за прехрана, мравките ще маркират най-краткия път до него с феромон и скоро ще видите по стената или пода познатата мравешка пътечка.

Внимание! Страница “Борба с мравки” е направена изцяло и само за да сме ви полезни в домашната борба с насекомите. Ползвате ли химични средства за борба с мравки, четете и спазвайте внимателно инструкциите на препаратите! Ако домашните методи за борба с мравки вече не действат, научете как можем да сме ви полезни с професионално » унищожаване на мравки.

Как да действам против мравки в къщи?

Борбата с мравки у дома трябва да се проведе на няколко нива, като всеки етап има важно значение за да се стигне до успешен резултат.

 • Първата крачка е внимателното наблюдение за откриване на колонията. Мравките, които виждате са единствено работници. Тяхната задача е да носят храна в мравуняка. Колкото и от тях да уморите, царицата ще продължи да снася нови мравки. Търсете гнездото.
 • Видите ли дори няколко мравки, действайте на момента. Фараоновите мравки се размножават по-бързо от всички други мравки и още след месец могат да станат стотици.
 • За да намерите мравуняка, последвайте пътя на мравките. Те вървят по строга, маркирана с феромон пътечка до храната. Търсете около хладилника, ъглите на стаята, под килими, врати, прозорци и пукнатини. Особено внимателно гледайте за фуги и цепки в стените.
 • Ако имате късмет да намерите гнездото, третирайте го директно с подходящ и качествен инсектицид, като спазвате стриктно препоръките за безопасност и карантина на препарата.
 • В случай, че атаките продължават въпреки третирането на гнездото, вероятно мравуняците са няколко. Това е особено характерно за Фараоновите мравки, които правят множество успоредни колонии. Потърсете източника и го проследете до паралелното гнездо.
 • Възможно е и при старателно търсене да не откриете колонията. Загнездени в общи помещения (шахти, общи входни части, котелно) или трудно достъпни места, мравките може да влизат в дома ви през миниатюрни цепки от стената или пода. Живеете ли в кооперация, питайте съседите дали нямат сходен проблем.
 • Ако не откривате гнездото или сте направили второ третиране, не пръскайте повече. Инсектицидите се натрупват в човешкия организъм и го увреждат. Не се обезкуражавайте, спасение от мравки има. Потърсете сертифицирана фирма за унищожаване на мравки с професионални средства.

Превантивна борба с мравки и как да се предпазим.

Ако живеете в къща с двор или имате склад, понякога живеещите вън мравки могат да пътуват в помещенията единствено да търсят храна. Захлади ли се, те нерядко се заселват и вътре, затова е добре да се вземат мерки за саниране на двора и спиране на достъпа.

Против мравки в къщи и градината, снимка
Борба против мравки в къщи.
 • За да се предпазите от мравки, инспектирайте редовно стаите. Борбата с мравки е трудна, но може да бъде изведена по-успешно до резултат, ако хванете колонията в началото на заселването й.
 • Окастрете клоните на дървета и храсти, близо до сградите, така че да не докосват стени и покриви. Мравките често ползват близката растителност за да стигнат до къщата.
 • Огледайте фасадата на сградата и основите й за строителни фуги, цепки и пукнатини. Отделете внимание на местата около облицовка, входящи тръби, врати и прозорци.
 • Прегледайте покрива за големи отвори и наличие на влага. Инспектирайте канали и тръби за топла, студена вода и мръсни канали за наличие на фуги и пукнатини.
 • Има различни естествени репеленти, които могат донякъде да отблъснат мравките, ако ги положите по пътеките им. Мравките няма да пресекат пътека с вазелин или лепкаво вещество. Те са чувствителни на миризми и ще избегнат също бариери от канела, лют червен пипер и чили.
 • Хората често предпочитат да не ползват токсични препарати в дома. Един от по-ниско токсичните методи е залагане на примамки със стръв, смесена с борна киселина на прах. Ползвате ли смески, полагайте ги на безопасни за животни и хора места, във фуги, зад хладилник, под шкафове и невъзможни за достъп на деца и домашни любимци места.
 • Може да решите да ползвате услугите на сертифициран специалист за да извърши пръскане на терена с професионални препарати за дезинсекция. С тази услуга можете да се запознаете в страницата ни: » Професионално унищожаване на мравки.

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status