Борба със съсели. Борба със съсели, телефон на ДДД фирма Инсекта Миланови 0885 873400  Миланови

ДДД услуги по борба срещу съсели (сънливци).

Пръскане за вредители, телефон 0885 873400    Унищожаване на съсели, цени Цени   Борба със съсели, промоции Промоции

Борба против съсел »  Унищожаване на гризачи »  Вредители

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Борба със съсел.

Професионално отстраняване на съсели (сънливци) и методи за изгонване. Как да се справим със съсели?

Особености на борба със съсели.

Унищожаване на съсели, снимка.
Борба със съсели.

Борба със съсели (сънливци) се предлага като услуга по отстраняване на гризачи от фирмата и включва комплекс от професионални методи и средства за тяхното отстраняване.

Съселите или сънливците в България са разпространени предимно в планински, предпланински райони и близо до гори. Нерядко ще видите съсели в извънградски вили, къщи или спокойни зелени квартали, в края на града.

Съселите са непоправими беладжии и могат да докарат до лудост нападнатите стопани. Те спят цяла зима, но събудят ли се през март, не остават незабелязани. Нощни животни са и ако са в дома ви, скоро ще се разделите със спокойния сън.

Ако не сте виждали съсел, вероятно в началото можете да го сбъркате с катеричка или мишка. Те са сиви, с дълги пухкави опашки, бяло коремче и по-тъмни кръгчета около очите.

Изключително миловидни гризачи, съселите могат да предизвикат първоначално радост в домакините. Докато не се развилнеят така, че да останете без вещи, капка спокойствие и сън.

Отличителни черти на съселите и навици.

Нападнали къщата в активния си период през пролетта, съселите копаят дупки в тавана, сачака под стряхата и подпокривното пространство. Веднъж влезли в къщата, сънливците изяждат гипсокартона, окачения таван, изолация, кабели и всичко, което могат да докопат.

На тавана или надолу по етажите, съсела влиза в гардероби, дрешници, мазета, складови помещения за ябълки, орехи, круши и лешници. Основната му храна са ядки и плодове, които складира неуморно. В гардероба гризе всичко наред, чанти, дрехи и всякаква покъщина. Може да прекъсне тока в къщата, изгризвайки кабелите на тавана или в стените.

Съселите не са плашливи от хората и лесно ще ги видите. Може да ги намерите да гнездят в гардероб с дрехи и обувки, в кухненските шкафове, в големи кутии и къде ли още не. По тавана настъпва истински леш, изгризва се дограма, дървения и вещи. Съселът яде всичко, особено през летните месеци, когато създава поколение и децата растат.

Съселите нерядко могат да пренесат с присъствието си бълхи в дома. Те уринират на тавана или на други места в дома, а миризмата се нанася навсякъде. Причината обаче да ги усетите веднага след събуждането им е невъобразимия шум. Тропането, гризането и звуците от местата където играят или се чифтосват са толкова силни, че олелията ще ви подлуди.

Шумотевицата се увеличава драстично в началото на юни. Освен играта, причина за нея е новото поколение. Тогава родителите обучават малките на оцеляване, лов и самостоятелен живот. Скоро настъпва подготовка за зимата, съпроводена от усилено складиране. Краят на сезона преди заспиване изисква натрупване на мазнини и стопанските щети ескалират.

Каква е професионалната борба със съсели?

Съселите се идентифицират по техните изпражнения, пътища и начин на живот. Вечер се забелязват по покрива, в двора, по оградата, тавана или на съседните дървета. Те са игриви, любознателни, безстрашни и ще позволят да ги огледате добре, вероятно дори и да ги снимате.

Основните трудности в борбата със съсели е тяхната интелигентност. Тези гризачи, освен палави, си печелят слава на неуловими. Капаните се прескачат, звуковите устройства са до време, а отровите се избутват настрани. Съществуват репеленти като пелинова вода и други, но те рядко вършат трайна работа за прогонване на съсели.

Как да се справим със съселите при тяхната интелигентност?

За успешна борба със съсели първо вредителят трябва да се идентифицира. Това не винаги е лесно, както изглежда. При първия контакт ще ви зададем уточняващи въпроси и ще направим оглед на място. Следва третиране с пест препарати, механични или химични средства според желанието ви и преценката на специалиста.

След отстраняване популацията на съсели в райони около гора трябва профилактика всяка пролет след март. Природата не спира, от същото място може да дойде нова колония. Препоръчваме превенция с професионални методи в началото, защото ако съселите не се отстранят веднага догодина ще се умножат двойно и тройно.

Цени на ДДД услуги по отстраняване на съсели.

Цените за обработки с пръскане и борба със съсели се определят от избрания от клиента метод на премахване, големина на колонията, площта, местоживеенето и риска. Броят необходими третирания се преценява на място, като се наблюдават терена и спада на пораженията след първата обработка.

След обаждане и контакт, при желание за услуга по отстраняване на съсели и борба с тях, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги в работно, извънработно време, работни и почивни дни.

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status