Борба с къртици. ДДД фирма, телефон 0885 873400  Миланови

Професионална борба с къртици. Отстраняване.

ДДД фирма, телефон 0885 873400    Цени за борба против къртици Цени   Промоции и отстъпки за ДДД цени на борба срещу къртици. Промоции

Борба с къртици  »  Къртици

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Борба с къртици. Услуги по премахване на къртици.

Прогонване на къртици. Професионална борба против къртици и отстраняване на къртичини.

Борба с къртици. Професионално третиране против къртици и къртичини.

Борба с къртици е труден процес, свързан със съчетаване на комплексни мерки по третиране на подземните вредители. Къртиците копаят подземни тунели, на различна дълбочина под земята и при изхода си избутват нагоре пръстта, образувайки заградени от пръст дупки, наречени къртичини. Къртичините създават проблем както в селското, така и в домашните стопанства, увреждайки култури, насаждения и обработващи машини.

Унищожаване на къртици. Снимка.
Борба срещу къртици.

Една от основните трудности в борба с къртици и къртичини е факта, че вредителите са винаги под земята, пътуват много и трудно се локализират. В допълнение, макар слепи, къртиците са чувствителни на миризми и лесно отгатват човешкото присъствие или досег.

Професионалните услуги по борба с къртици са свързани с комплекс от методи и мерки за третиране. Фирмата разполага с изпитани и сигурни средства за отстраняване на къртици отселскостопански и домашни терени.

Основните методи, ползвани за борба с къртици са няколко вида, съчетаващи механични и химични средства за третиране. Те могат да включват прогонващи димки, течни препарати за отблъскване, създаване на масивни бариери и други методи. Средствата за третиране се съобразяват с конкретните условия, предпочитанието на клиента и преценката на специалиста от фирмата.

Борба с къртици и идентификация на вредителя.

Къртиците са самотни пътешественици и пътуват километри. Те могат да влязат в терена без ограничение от съседен необработен двор, поляна, близка ливада, селскостопански терен или да са пътували километри до вас, в търсене на добри условия за храна и живот.

Най-често засегнати от къртици са стопани на дворове, градини или оранжерии с декоративни растения, зеленчуци, домати, подправки, краставици и други културни насаждения.

Къртиците се привличат от богати почви, в които има струпване на червеи и подземни насекоми, с които се хранят. Макар да не консумират зеленчуци и грудки като сляпото куче, къртиците нерядко увреждат с тунелите си корените на насажданията, особено младите.

Често на огромни терени могат да се появят една или две къртичини, които не са проблем. При голяма популация на къртици в малък двор обаче може да има и двеста дупки. Къртичините се появяват предимно през нощта и са с големина от няколко сантиметра до няколко метра. Под тези дупки съществува мрежа от плитки (разузнавателни) и дълбоки къртичи тунели.

Първата крачка в борба с къртици е идентификация на вредителя. Това не винаги е лесно без да бъде видян. Понякога на засегнатия терен може да има комбинирана атака от къртици, както и от сляпо куче. Наш специалист ще направи оглед на място за преценка и след диагностика, ще препоръча оптималния за условията метод за третиране.

Какви са професионалните методи за борба с къртици?

Борба срещу къртици и къртичини. Снимка.
Прогонване на къртици в двора от Фирма Инсекта Миланови.

От главно значение на успешната борба с къртици и прогонването им е доброто познание на вредителя, неговите особености, биология и начин на живот. Подземните вредители са невидими за човека, не се чуват и локализират лесно. Необходима е правилна преценка за размера на популацията, сезонна активност и други фактори, според които се избира подходящ метод на третиране.

Къртиците са чувствителни вредители и затова борбата с тях често удря на камък. Нерядко ползваните репеленти, сигнални и електромагнитни устройства имат временен ефект, след което те свикват с тях и започват да ги заобикалят. За успех е необходим комбиниран професионален метод за отстраняване и третиране от специалисти в дълъг опит в тази посока.

Един хуманен метод за отстраняване на къртици от терена е ползването на звукови и сигнални устройства, които отпъждат къртиците. Те ще са ефективени единствено ако се положат като бариера в целия терен. Добре е при подозрение за къртици, реакцията да е бърза. Женските раждат до осем малки за сезона и следващата година от 20 къртичините ще станат тройно.

За отстраняване на къртици, според условията, сезона и времето, могат да бъдат използвани димки, химични средства, капани и други методи. Димките са с репелентно действие, отделят въглероден диоксид и гонят къртиците. Те се полагат след професионална преценка, съобразно навиците на животното, подходящ момент и условия за действие, близост на вредителя до терена, сезон и час от денонощието, в който къртиците са активни.

Обичайно за отстраняване на проблеми с къртици е достатъчно едно третиране. При наличие на лоши климатични условия, изпуснат сезон на активност, далечина на къртиците от терена и други неблагоприятни фактори е възможно обработката да се повтори. При средна популация и нормални условия, борбата с къртици протича успешно с еднократно посещение. Третирането е ефикасно, поради дългия ни опит и отличното ни познание на навиците им.

Цени на третиране и ДДД услуги по борба с къртици

Цените за борба с къртици и къртичини в големи площи се определят спрямо вида, размера на терена, интензивността на вредителите, големина на популация, вида договор, местоположението на обекта и спецификата на средата. Цените за прогонване на къртици и отстраняване на къртичини в големи терени при ползване на няколко услуги или абонамент са с много големи отстъпки към клиента.

При проблем с къртици и къртичини, ние записваме максимално близък час и ден за услуги по третиране, в удобно за вас и съобразено с графика време. Специалистите ни извършват услуги в работно, неработно време, работни и почивни дни.

Публикувано: :

Информация за къртици, която може да Ви интересува:

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status