Новини и статии за вредители. Унищожаване на вредители, телефон 0885 873400  

Новини и статии за вредители, насекоми и гризачи.

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

ДДД. УСЛУГИ.

Полезни статии и новини за вредители. Статии, съвети и насоки за борба с насекоми и гризачи.Статии и новини за вредители.

ДДД новини за вредители, снимка на любопитно дете с компютър.

Тази страница е насочена към новини, статии за вредители, насекоми, гризачи, полезни съвети за борба с различни инсекти, подземни вредители, мишки, плъхове и любопитна информация за тяхната биология.

Светът на вредителите е пълен с интересни факти, куриозна информация, странни насекоми и гризачи. Природата измисля най-чудновати неща. Вредителите са неприятни, често опасни, но биологията и живота им нерядко са интригуващи и забавни.

Информацията предоставяме за всеки читател, който е любознателен и иска да научи нови, неизвестни, забравени или полезни неща за света на вредителите около нас.

Радваме да ви бъдем полезни с консултации и съвети. Затова ще добавяме редовно на това място за вас насоки как да се отървете от някои налични вредители или да се предпазите от тяхно нашествие в дома, двора, градината или фирмата ви.

Страницата за статии и новини ще се допълва периодично с материали, препоръки, стратегии за справяне и борба с насекоми и гризачи.


» Видове оси в България.

Осите са многобройни и разнородни таксономично насекоми, с изключително класификационно разнообразие разреди, подразреди, видове, подвидове, семейства и подсемейства. Техните класификации непрекъснато се менят, допълват, дебатират, оспорват и наместват. В България разполагаме с много представители на отделни видове оси, но все още не са събрани като изчерпателно и пълно изследване за богатото им разнообразие у нас. Кои все пак са някои основни видове оси, разпространени като вредители тук, какви са те и как изглеждат?

Прочети още »


» Ухапвания от дървеници. Снимки.

Ухапванията от дървеници често се бъркат с ухапано от други паразити, като комари, бълхи или с реакция от кожни заболявания, алергии или екземи. Дървениците не се забелязват и имат безболезнена захапка, поради което остават неразкрити до началото на нападенията си. Ухапванията се идентифицират трудно в началото, а се проявяват и визуализират по различен начин при хората, в зависимост от тяхната чувствителност към дразнещия агент в слюнката.

Прочети още »


» Видове кърлежи, разпространени в България.

Кърлежите са създания с високо видово разнообразие. Като биологичен вид, те не спадат към насекомите, а към акарите. Акарите от своя страна могат да бъдат микроскопични, жилищни паяци, меки кърлежи като кокошинките, твърди кърлежи, които ще ни нападнат в парка и подкожни акари, които са невидими, но причиняват ред болести. Кои са видовете кърлежи от това многолико и богато семейство, обитаващо територията на нашата страна?

Прочети още »


» Борба с пчели и земни пчели.

Земните пчели са жилещи насекоми, населяващи най-често извънградски райони, зелени терени до къщи, вили, гори и лозя. Както сочи името им, земните пчели живеят в почвата, но правят гнездата си и във дървесни хралупи, земни дупки и фуги на тухли. Ще ги видите близо до тухлени постройки, тъй като тухлата е от глина, а глината е земя и обичайно ги привлича.

Прочети още »


» Снимки на щети, нанесени от мишки и плъхове.

Плъхове и мишки са гризачи, които нанасят невъобразими щети в стопански помещения, земеделски и селскостопански култури. Те могат да опустошат реколти, да изгризят корените на овошките, да нахапят складови продукти и буквално да изгризят къщата. Острите им зъби не спират пред бетон, метални конструкции и дърво. В настоящата статия може да разгледате снимки на предизвикани от тях щети. Тези снимки могат да ви създадат представа какъв е на практика реалния размер на пораженията, създадени от тези иначе дребни гризачи.

Прочети още »


» Факти от практиката ни в борба със стършели и снимки на техни гнезда.

Стършелите са най-големите летящи жилещи насекоми у нас. За разлика от града, където могат да се закачат на някоя греда и да създадат сравнително малко по обем гнездо, в извънградските райони, близо до гори и планини те строят огромни и здрави гнезда, две от които могат да запълнят малка стая. Борбата със дивите стършели по тези райони е опасна, рискова и е сходна с екстремен спорт, защото там насекомите са огромни, а жилата им могат да пробият буквално стъкло. Материалът в тази статия се базира на факти от практиката ни.

Прочети още »
Информация за ДДД фирма Инсекта Миланови, която може да Ви интересува:
Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v ::  Copyright: Инсекта Миланови©  2012-2919 г. Всички права запазени!  ::  Условия за ползване  Криейтив Комънс договор