Унищожаване на оси. Унищожаване на оси, телефон 0885 873400  Миланови

Професионално унищожаване на оси. Пръскане против оси.

Унищожаване на оси, телефон 0885 873400     Унищожаване на оси, цени Цени   ДДД фирма, телефон Промоции

Унищожаване на оси  »  Оси

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Унищожаване на оси.

Услуги по унищожаване на оси, пръскане и премахване на осарници.

Унищожаване на оси. Професионално пръскане против оси.

Унищожаване на оси се предлага като услуга по дезинсекция, свързана с директно пръскане срещу оси в домашни помещения, терени, обекти, заведения, стопански обекти, подлежащи на обработки по унищожаване на оси и премахване на осарници.

Унищожаване на оси и осарници
Унищожаване на оси.

Осите са жилещи насекоми, които нападат всякакви помещения. Те се загнездват на тераси, в къщи, дворове, апартаменти, складове, около заведения, производствени цехове, магазини и басейни.

Когато осите се нанесат близо до жилищна площ или място за работа на човека, унищожаване им е задължително, тъй като те са агресивни, нарастват бързо и не се колебаят да жилят.

При атака от оси, препоръчително е реакцията да бъде своевременна. При популация е от няколко насекоми, осите могат да се унищожат с домашни средства, но често не е така. Добре е да се търси специализирана помощ от дезинфектор без да се чака гнездото да нарастне, защото борбата после става много по-трудна.

Обработките по унищожаване на оси и специфични за осарници места.

Разгледайте клипа за обработки по борба с оси и премахване на осарници. Интервю с Д-р Миланов, БНТ, 11-09-2014 г.

Специфичните за гнездене места на осите и закачането на осарниците им на трудно достъпни места, са пряко свързани с трудността в тяхното унищожаване. Обичайно те харесват топли и южни изложения, затова в коорерации често се нанасят по южните тераси.

В блокове осите се нанасят над прозорци, врати и по тераси. Особено харесват незапълнените монтажни фуги, в които градят своите осарници. На терасата те ще изградят гнездо в шкафчета, саксии, до стари книги и по тъмни ъгълчета. Харесват също тавана, мястото под лампиона и стенните дупки, а в къщи и дворове имат още по-голям терен за избор.

В извънградски квартали, местности и райони трудно се намира къща без гнездо на оси по тавана. В дворове осите гнездят под навеси, в помещения за дърва, въглища, около стопански сгради, покрай или вътре в комини, камини, около барбекюта и пр. Оси се нанасят също в техника, в абсорбатори, въздухопроводи и други трудно достъпни места.

Унищожаване на оси под керемидите на покрива
Осарник под покрива.

Едно от най-характерните места за гнездене на оси е под керемидите на покрива. Те влизат между тях и изолацията, в ламперията и изграждат там гнездото. Съществуват слабо обитаеми къщи, където гнезда на оси са изградени буквално под всяка керемида от покрива.

В градината осите правят гнездата си в дървесни хралупи, в стари птичи гнезда и хранилки. Рядко се открива къщичка за птици, без загнезден в нея осарник. Понякога осите ще изградят гнездото си в земни дупки, в стари къртичини или дупки от сляпо куче. При земни гнезда, те остават незабелязани, докато стопанина не вземе машината да окоси ливадата и го нападнат.

Как се извършва професионалното унищожаване на оси?

След първи контакт и установяване на проблема, се извършва посещение на място, с което се прави оглед. Дезинфекторът се преоблича, дегизира и започва същинската обработка. Засегнатата квадратура се опръсква изцяло, за да може прибралите се оси да се унищожат след завръщането от паша. Гнездото се отстранява ръчно, прибира се и проблемът приключва.

Предварителна подготовка от страна на стопаните не е необходима, единствено се осигурява достъп до гнездото. За безопасност осарника е добре да се избягва до идването на специалиста. Цялата отговорност тук се поема изцяло от професионалиста, който пристъпва към третиране още с идването си. По време на обработката, стопаните трябва да седят далеч.

Борба с оси и осарници
Осарник под хранилка.

Понякога унищожаването на оси е свързано с много трудности. Това става особено в случаи, когато са налични огромни диви популации оси, проникнали дълбоко и масирано в сградите. Съществуват стари, необитаеми или селски сгради, чиито покриви съдържат хиляди гнезда на оси и направо се чудиш откъде да ги започнеш. Нередки са случаите, в които тавана буквално се разглобява за да се реши проблема, а пръскането продължава половин ден.

Други трудности са свързани с обекти, където няма практичен шанс да се достъпи до осарника, без да се бутне къщата. В тези случаи се работи само с препарат, без да се стига до гнездото. Подбират се препарати, работещи с изпарения или входът се насища с активен агент. В тези случаи, за разлика от обичайните, една обработка по унищожаване на оси е недостатъчна, като може да се стигне до максимум три процедури.

В стандартни условия, еднократна процедура по унищожаване на оси решава проблема окончателно. Жилещите насекоми умират мигновено, щом се докоснат до препарата, а осарника се маха. При къщи около гора, с огромни популации на оси в нея, борбата е сериозна и опасна. Затова трябва унищожаването на гнездата да се извърши от професионалист със сериозен опит в областта, а не от човек, който не е виждал оса.

Третирането се определя от нашите специалисти според популацията оси, мястото, обекта и вида на терена. Понякога клиента пита дали ще решим проблема. Да, разбира се, ще го решим на сто процента. Начини винаги има, независимо от факта къде и колко са осите. Не сме имали нерешен случай с оси, тъй като имаме правилна преценка и дълъг опит с тях.

Препарати за унищожаване на оси са професионални пест-препарати, под формата на микрокапсули, прахообразни, фумигантни препарати и димки. Препаратите се подбират по преценка на специалиста спрямо популацията, терена, средата и предпочитанията на клиента.

Профилактични обработки по унищожаване на оси.Борба с оси. Снимка.

Борба с оси

Нерядко близо до гора клиенти желаят предварителна сезонна профилактика против оси и жилещи насекоми. Подобни услуги също желаят хотели, заведения с басейни и други обекти. Профилактика се прави през април или май, в зависимост от годината и доколко е топло. Третират се фасади, подпокривни пространства, тераси, покриви, скари на басейни и др.

За профилактика по превантивно унищожаване на оси се действа с препарати с остатъчно действие. Търси се спокойно време за пръскане, защото при активни валежи е необходима ежемесечна обработка. За ефективна вътрешна обработка и профилактика срещу оси са необходими поне две годишни обработки, пролет и есен.

Цени на пръскане и ДДД услуги по унищожаване на оси.

Цените за обработки по унищожаване на оси с пръскане и премахване на осарници са по договаряне, според условията, големината на популацията оси, терена, вида на помещенията, място на обекта, място и брой на гнездата и други специфики.

Жилище тераса къща
Унищожаване на оси цени
Апартамент, тераса
100-180 лв. един осарник според достъпността
вили, къщи, покрив извън София + транспорт
според достъпността отстъпки: по договаряне.

Цените за унищожаване на оси в обекти, заведения, хотели и цехове, се определят спрямо вида на терена, интензивността на вредителите, типа договор, местоположението на обекта и спецификата на средата. Цените за унищожаване на оси за големи терени, площи, ползване на няколко услуги или при абонамент са с много големи отстъпки към клиента.

При проблем с оси, ние записваме максимално близък час и ден за услуги по пръскане и унищожаване, в удобно за вас и съобразено с графика време. Специалистите ни извършват услуги по унищожаване на оси в работно, неработно време, работни и почивни дни.

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status