ДДД препарати. ДДД препарати, телефон 0885 873400  Миланови

ДДД препарати, видове. Отрови, капани и репеленти.

ДДД препарати. Капани, отрови и репеленти срещу вредни насекоми, гризачи, птици и влечуги.

ДДД препарати.

Снимка на ДДД препарати и капани.

ДДД препарати, отрови, капани и методи за третиране на вредители се предлагат на пазара в голямо количество. Понякога клиенти ни задават въпрос какви точно са препаратите или защо някой препарат не им върши работа.

Като въведение, нека посочим, че вида на ефективния препарат срещу определен вредител зависи от много фактори: състав, производител, дозировка и особено резистентност на вредителя към някои отрови (придобита устойчивост).

Препаратите в търговската мрежа са различни по състав, дозировка и вид от професионалните пест препарати.

Във фирмата ползваме най-новите в световния бранш професионални пест контрол препарати и продукти за борба с вредители. Винаги тестваме препаратите предварително за да можем да предложим обработки с проверен и сигурен резултат.

Внимание! Страница “ДДД препарати” е направена изцяло и само за да сме ви полезни в домашната борба с вредителите. Ползвате ли химични средства за борба с насекоми и гризачи, четете и спазвайте внимателно инструкциите на препаратите! Действайте изключително внимателно. Слагайте отровите и капаните далеч от достъп на деца и домашни любимци! Ако решите да потърсите професионални ДДД услуги за унищожаване на вредители, достатъчно е да ни звъннете по телефон или да ни пишете.

Какви препарати и отрови се ползват срещу вредители?

 • Пестициди.
  Пестицидите са отрови, разработени с цел унищожаване на вредители, гризачи и насекоми.

 • Инсектициди.
  Препарати, убиващи вредни насекоми. Видовете инсектициди са обичайно насочени към целева група инсекти. Биват акарициди (за борба с акари и кърлежи), афициди (за борба с въшки), хербициди (за борба с плевели) и др. Инсектицидите могат да са прахообразни, разтворими, микрокапсулни (с дълъг ефект), гелове и други. Според начина на действие биват контактни (при допир с насекомите), с директно убиващо действие и др. Нанасят се с пръскане, поръсване, точкуване (с гел), инсектицидни лепенки, спрейове и др.

 • Родентициди.
  Родентицидите са отрови, разработени за целево унищожаване на вредни гризачи. Според активните съдържащи съставки те могат да са растителни или синтетични. Често се ползват антикоугуланти, действащи съсирващо на кръвта. Родентицидите биват според формата си гранули, пелети, пасти и блокчета. Полагат се директно в дупките на гризачите, в капани, дератизационни поставки или дератизационни кутии.

 • Дератизационни кутии (принадлежности).
  • Дератизационните кутии са специално разработени кутии за поставяне отрови срещу гризачи. Кутиите имат два входа, място за примамка, улеи за оттичане на вода и заключване за следващо зареждане. Използват се както за предпазване достъп до отровите на деца и домашни любимци, така и за запазване на препаратите от външни атмосферни влияния. Местата на дератизационните кутии се маркират на схема. До мястото се слага стикер и предупредителен надпис за отровна точка.
  • Дератизационните кутии според материала на производство биват ПВЦ, пластмасови и книжни. Те са устойчиви на дъжд и слънчева светлина.


 • Фумиганти.
  Инсектицидните фумиганти са препарати за унищожаване на насекоми, които са с моментно убиващо действие. Те действат чрез своите изпарения, които засягат дихателната система на вредните насекоми и ги убиват. След изпаряване на активното вещество, убиващият ефект спира. Фумигантите нямат остатъчно или отблъскващо действие. Те са силно токсични по време на изпаренията си и изискват стриктно спазване препоръките на дезинфектора за последващо запечатване и проветряване на помещенията.

  Фумигантите могат да бъдат течни (нанасяни с пръскане) и димки ( нанасяни с опушване).

 • Репеленти.
  Репелентите са естествени или синтетични вещества, които действат отблъскващо на целевия вид. Те могат да бъдат препарати, изпарителни таблети, лампи и други видове. Репеленти с естествени биологични съставки се ползват както за отблъскване на някои вредни насекоми, така и за борба с животни, различни гризачи, влечуги и птици.

 • Дезинфектанти.
  Дезифектантите са химични препарати, които се ползват за унищожаване на патогени и микроорганизми в помещения и терени. Те могат да бъдат халогеносъдържащи (съединения на хлора), фенолови, алдехидни, алкохоли, окислители и др. видове.

Какви видове капани се залагат срещу гризачи?

 • Лепящи капани.
  Лепящите капани са намазани с лепящо, бавносъхнещо вещество капани, съдържащи атрактивни за гризачите миризми. Те привличат целевите вредители и ги фиксират на повърхността в капана. Активното вещество има срок и условия на годност.

 • Убиващи капани.
  Убиващите капани са механични или капани с отровни примамки. Те улавят вредителя в територията на капана и го унищожават с химични или физични методи.

 • Животоловящи капани.
  Животоловящите капани са механични капани, със заложени вътре примамки. Те не убиват вредителя, а го задържат затворен в територията на капана.

 • Звукови и сигнални устройства.
  Звуковите, сигнални, мигащи, магнитни и други устройства често са под форма на капани, лампи и др. Някои от тях могат да имат добър ефект. С други вредителят свиква, поради което устройството действа до време. Някои устройства могат да свършат добра работа, при условие че се положат в достатъчно количество за надеждна бариера на пълния терен. Например в голям двор, едно звуково устройство против къртици няма да свърши никаква работа, но може да има ефект ако се поставят достатъчно бройки по цялата площ.

Кой е най-подходящият препарат и метод за борба с вредители?

Този въпрос няма универсален отговор или рецепта. Всяка информация, свързана с общ отговор се дължи на липса на познание или директно подвеждане.

Най-подходящият препарат за борба зависи от биологията на специфичния вредител, това колко е нарастнала популацията му, каква устойчивост е развил към отрови и от къде идва.

Най-успешният метод за борба е извършване на масивен удар срещу вредителя и залагане на препарати по точните му магистрали. Това трябва да е съчетано с превенция срещу повторното му идване за да се отстрани трайно от терена, според условията в средата.

Предлаганите препарати “всичкоубийци” могат понякога да имат ефикасност при малки популации. Нерядко обаче се наблюдава ефектът да е нулев или частичен. Частичният ефект при подобни препарати е съпроводен с временно поразяване на част от вредителите, след което заразите пламват с двойна сила, поради новоформираната им резистентност.

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v ::  Copyright: Инсекта Миланови©  2012-2919 г. Всички права запазени!  ::  Условия за ползване  Криейтив Комънс договор