Унищожаване на комари. Унищожаване на комари от ДДД фирма Инсекта Миланови, телефон 0885 873400  Миланови

Професионално унищожаване на комари. Пръскане.

Пръскане за комари, телефон 0885 873400    Унищожаване на комари, цени Цени   Борба с комари, промоции Промоции

Унищожаване на комари  »  Комари

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Унищожаване на комари. Пръскане против комари (дезинсекция).

Обработки по унищожаване и пръскане против комари в къщи и двора. Цени за пръскане срещу комари.

Унищожаване на комари. Пръскане.

Унищожаване на комари e предлагана от нас услуга по дезинсекция. Премахването на комари се осъществява чрез масивно пръскане в къщи, двора или зелени площи с техника и професионални средства за масово унищожаване на комари.

Унищожаване на комари. Пръскане срещу комари в къщи и в двора.
Унищожаване на комари.

Комарите са кръвосмучещи паразити, които снасят яйцата си и се излюпват във водата. Така най-често засегнати от масивни атаки на комари са площи и терени в близост до водоеми, гори, планини, влажни места или застояли води.

Професионалното унищожаване на комари е свързано главно с рязко намаляване на популацията, посредством комбинирани методи и средства. Основните техники, използвани за премахването им са обработка на водоеми и опръскване на засегнатия терен, с цел отстраняване на инсектите.

Борбата с комари е изключително трудна при масово заселени с тях терени. Те снасят яйцата си до 15 км. от нападнатото място и могат да живеят далеч от човека, прелитайки до него единствено за да се нахранят. Най-резултатни тук са профилактичните обработки по унищожаване на комари с пръскане. Те удрят рязко популацията и свеждат атаките от комари до минимум.

Как природата на комарите затруднява унищожаването им?

Поради биологията на комарите, отстраняването им се превръща в предизвикателство. В аптечната мрежа има много локални препарати и репеленти. Често се пише, че комарите могат да бъдат ефективно и тотално премахнати, но това е далеч от реалността. Каква е причината за трудностите в пълното им унищожаване?

Комарите гнездят, снасят яйца и живеят извън нападнатото място и прелитат десетки километри, провокирани от глада. Обичайно това правят женските комари, а мъжките почиват във високите треви. При масово поразен терен, насекомите често се крият около площта, в декоративни храсти, в гората, в зеленясали води, локви или близо до водоем. Ако околните земи не се обработват регулярно, опасността от нарастване на популацията се завишава.

При малки популации в апартаменти, хората обичайно се справят с проблема сами. Трудността настъпва в къщи, заведения и площи, близки до природата. Ако те не са пръскани навреме от общината или фирми през необходимия сезон, проблемите се наблюдават в пълния им размер. Популацията нараства толкова, че не се вижда спасение и нищо познато не действа.

Подобни проблеми се виждат и в градските терени, особено такива близки до реки и езера. Ако годините са дъждовни и не може да се стартира навременно масивно опръскване на паркове и площи от институциите, комарите се размножават толкова, че хората не смеят да се разхождат на открито. След градски обработки при стабилизиране на времето, проблемът драстично намалява, макар насекомите да не изчезват напълно.

Професионалните техники за унищожаване на комари.

Основно влияние в борбата с комара е връзката му с вода. Той се ражда, люпи и живее в нея. Наводни ли се мазето, над остатъчната вода се образува облак от комари, тръгващи по етажите. Комари ще се излюпят до дни в оставено на двора легенче, напълнено от дъжда. На село, ако завали след преминаване на крави по поляните, в малките дупки от копитата се появяват локвички. От тях още следващия ден излитат новоизлюпени комари.

Практически един от най-смислените методи за превенция в унищожаване на комари е обработка на близки водоеми за изличаване на ларвите. За съжаление тя трудно се организира масово от хората, макар че е най-успешен метод. Осъществява с полагане на професионални таблети във водоема според кубатурата. Те убиват яйцата на комарите без да унищожат други насекоми, риби или живи създания в естествената водна среда.

Обработката на водоем решава реално и пълнокръвно проблема с комари за сезона. Тя не е лесна за огромни терени, но е практична в къщи, вили, декоративни езерца, алпинеуми, басейни, заведения на открито с водни пързалки или други водни източници.

При липса на възможност за обработка на водоеми, начинът за унищожаване на комари остава опръскване на терена с професионални пест препарати. Третирането се извършва с техника за масивно поразяване - атомизатори, машини, работещи със студен и топъл аерозол. Третират се зелени площи и въздушно пространство, което изличава голяма част от женската популация.

При наличие на огромна популация комари за сезона, без предхождащи обработки, пръскането срещу комари в началото трябва да бъде направено поне два пъти, за рязко намаляване на вредителя. Опръскването се извършва вечер, за унищожаване на максимален брой активни комари по време на обработката. След поразяване на женските, се пристъпва към локални обработки срещу мъжките комари, които почиват в околната зеленина.

Какъв е протича унищожаване на комари в дворове и у дома?

Унищожаване на комари. Пръскане срещу комари в къщи и в двора.
Пръскане против комари в къщи и на премахване на открито, фирма Инсекта Миланови.

В къщи и двора обработките по унищожаване на комари стартират с пръскане на навеси, барбекю, зелени огради, тераси и др. Малките алпинеуми се третират с таблети. Обработват се всички зелени части, въздушно пространство и рискови места, в които комарите се крият.

В закрити и полуоткрити места в къщи против комари се пръскат лампи, корнизи и стени. Препаратът против комари е с остатъчно убиващо действие. Съставът му е безопасен за хора и домашни любимци, но кацне ли на него, комарът се заразява и скоро след това умира. Пръскане на терасите, където комарите спят и почиват унищожава друга голяма част от комарите. След обработките могат да се ползват и репеленти, които вече ще имат някакъв ефект.

В блокове и мазета след наводнение, спукване на тръби, открити канализации и инциденти, отстраняването на комари протича по сходен начин. При обработка на закрито, в помещенията не трябва да има открити храни, а хора, домашни любимци и аквариуми се изнасят навън. Следва запечатване и проветряване на стаите в срок според избрания препарат.

В зелени терени след третиране съществува период на карантина в рамките на няколко часа. Външните терени са най-уязвими на атаки, затова обработките трябва да се повторят минимум два пъти, през 20 дни. При огромна популация комари, се налага трета обработка. Тя драстично ще снижи заселеността на вредителя за сезона в терена с голям процент.

Като превантивни действия и подготовка, добре е да се окосят високите треви. Застоялите води в терена трябва да се отстранят, а площта да се поддържа чиста и суха. Най-смислени остават редовните профилактика и превенция. Ако обработките по унищожаване на комари стартират още в началото на лятото или пика им през юли, популацията на вредителя ще е много малка и няма да създава драстични проблеми за сезона.

Цени на пръскане и ДДД услуги по унищожаване на комари.

Цените за обработки по унищожаване на комари с пръскане и премахване на популацията са по договаряне, според квадратура, рискова близост до водоем и отдалеченост. Минималните цени за жилища и закрити помещения са 30 лв. за стая, 35 лв. за гарсониера, 40 лв. за двустаен апартамент и 45 лв. за тристаен. Третирането против комари на по-големи апартаменти и площи с нестандартно строителство са по договаряне.

Цените за унищожаване на комари в обекти, заведения, цехове, халета и хотели се определят от площта, интензивността на вредителите, типа договор, местоположението на обекта и риска на средата. Цените за унищожаване на комари за големи площи, няколко услуги или абонамент са с атрактивни отстъпки.

При проблем с комари, ние записваме максимално близък час и ден за услуги по пръскане и унищожаване, в удобно за вас и съобразено с графика време. Специалистите ни ще извършат услуги по унищожаване в работно или почивно време и час.

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status