Унищожаване на стършели. Унищожаване на стършели, телефон 0885 873400  Миланови

ДДД услуги по унищожаване на стършели. Пръскане.

Унищожаване на стършели, телефон 0885 873400     Унищожаване на стършели и премахване на стършелови гнезда, цени Цени   Унищожаване на стършели, промоции Промоции

Унищожаване на стършели »  Унищожаване на насекоми »  Вредители

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Унищожаване на стършели.

Пръскане, професионална борба със стършели и премахване на стършелови гнезда.

Унищожаване на стършели и видове. Европейски стършел.

Унищожаване на стършели и отстраняване на гнезда, снимка.
Унищожаване на стършели и отстраняване на гнезда.

Унищожаване на стършели e вид предлагана от фирмата услуга по дезинсекция. Професионалното унищожаване на стършели се извършва с изключително силни пест препарати с бърз нокдаун ефект, премахващи насекомите, яйцата и гнездото им с еднократно пръскане.

Стършелите са жилещи насекоми, живеещи в гнезда. Те са едно семейство с осите и пчелите, но са по-големи и стигат до 3 см. дължина.

В България в момента срещаме само Европейски стършел (Vespa Crabro), който живее в селски и горски райони, не обича хора и се храни главно с плодове и нектар.

Къде живеят и гнездят стършелите.

Стършелите живеят сред природата и градят гнездата си върху дървета и хралупи. Засегнати от стършели са извънградски райони, особено къщи до гора, планини и овошки или предградски квартали.

В постройки и сгради, стършелите закачат гнездата си в комин, под керемиди, навеси и греди. Ще ги видите под чардака на стопански сгради, складове, слабо обитаеми къщи и вили. Почти във всяка изоставена къща на село или в гората има стършелово гнездо.

Стършелите харесват тихи южни райони. Те търсят горски извори на храна и вода не обичат населени къщи, шумотевица и хора. Затова стършелите са рядкост в града, но в селски райони, къщи и вили са диви, големи и опасни в атаките.

Унищожаване на стършели - европейски стършел, снимка.
Европейският стършел е голям и стига до 3 см. дължина.

Въпреки че избягва хора, ако наблизо има гнездо стършелът може да влезе в стаята. За разлика от осата, той ще отстъпва и опитва да се махне. При възможност го оставете да отлети и изследвайте района за кошери.

Стършелът е голямо и здраво жилещо насекомо. Макар да прилича на осата, той е двойно по-голям, с масивна глава и костеливо като орех тяло.

Жилата на Европейските стършели в България са силни, много здрави и пробиват сериозни прегради. Подобно осите, те жилят многократно, но отровата им е далеч по-токсична.

При ужилване от стършел трябва да се потърси спешна лекарска помощ, особено при алергия или инцидент с няколко ужилвания.

Белези на стършели и различаването им за успешна борба.

Преди да пристъпим към унищожаване на стършелите ще уточним размера на проблема. Понякога стършела се бърка с оса и пчела. Най-често хората са сигурни, че насекомите са стършели - виждат ги как излитат от комин, хралупа на дърво или къщичка за птици.

Първа разлика между стършел и оси е в гнездото. Осарникът е малък, като футболна топка или човешка глава. Стършелите градят огромни гнезда, стигащи до размери на бъчва. Вътре е голяма майка стършел, която се обгрижва от понякога хиляди стършели.

Гнездото на стършелите и осите не е восъчно, както при пчелите. Стършелите го градят от дървесина и макар здраво, то е целулозно.

Гнездо на стършел от целулоза.
Гнездото на стършел е от хартия и лесно пламва като факла.

Лоша грешка е в опит да се отървете от стършели да запалите гнездото им. То ще пламне като факла и може да изпепели цялата къща.

Стършелите не обръщат внимание на хора, освен ако не ги плашат или не са в пряка близост до гнездата им.

За разлика от нахалната оса, която ще кацне на масата, пържолата или ще падне в лимонадата ви, стършелът отбягва човека и стои далеч от него.

Забележите ли обаче гнездо на стършел, отстранете се възможно най-бързо от него. Не опитвайте да се отървете от стършели с подръчни средства. Нападнете ли гнездото, семейството ще задейства феромонен сигнал и ще се събере да ви атакува бързо и решително.

Как протича обработката по унищожаване на стършели?

Как се премахват стършелите? При вас ще дойде специалистът от фирмата за обработка по унищожаване на стършели. Подготовка за третирането няма, всичко се поема от професионалиста. За ваша безопасност избягвайте гнездото на стършела до идването му.

Понякога човекът пита дали ще се справим с проблема. Не се съмнявайте че ще ви отървем. Фирмата ни е тясно специализирана в унищожаване на стършели, оси, жилещи насекоми и отстраняване на гнездата им. Борбата със стършели е тясна, нетипична дейност, в която обаче ние имаме богата професионална практика и подход.

След пристигане дезинсекторът пристъпва към действие. Гнездата на стършелите се пръскат с професионални препарати с моментално убиващо действие. Стършелите измират на секундата, гнездото се отстранява, прибираме го и проблемът приключва. Хората трябва да следят на другия ден за активност, но такава обичайно няма.

Понякога, ако гнездото е много навътре в стените на къщата, в дълбоки стенни пукнатини и препаратът не стига до вредителя може да се наложи втора обработка, но това е рядкост. При дълбинно проникване, естествено не се бута къщата, а се третира пак. След второто пръскане проблемът със стършели остава в миналото.

Често клиенти, живеещи до водни басейни, гори и планини, с големи в съседство популации стършели желаят профилактична обработка. Тя се препоръчва в началото на сезона. Стършелите не са жилищни насекоми, а идват от 5-8 км. и не се говори наизуст че няма да прелетят пак. Борбата е трудна, но задължителна и се прави при инцидент, но и с профилактично пръскане.

Цени за унищожаване на стършели Инсекта Миланови, 2020 г.

Цените за пръскане и премахване на гнезда на стършели се формират според мястото, дълбинността и размера на гнездото, броя гнезда за премахване и отдалечеността на местоживеенето.

Жилище, къща, двор, зелена площ
Унищожаване на стършели цени
Къща, вила, двор или зелена площ в района на гр. София
100-180 лв. едно стършелово гнездо, според достъпността
вили, къщи, покрив извън София + транспорт
според достъпността, с отстъпки: по договаряне.

Цените за обработки с пръскане и унищожаване на стършели, техните колонии, гнезда и яйца, се определят от типа обработка, големина и вид на популацията, интензивност, вид ползван подходящ препарат, третирана квадратура, линейни метри, мястото на обекта и специфични условия на средата. Минималната цена на обработка по унищожаване на стършели е 100лв.

Премахване на стършели и гнезда, цени.
Пръскане срещу стършели и премахване на гнезда, цени.

За пръскане и обработки за унищожаване на стършели, при големи терени и площи или ползване на няколко услуги, при профилактика или абонамент вие ползвате драстично високи отстъпки в цените.

След обаждане за услуга по унищожаване на стършели ще уточним и запишем ден за третиране, в подходящо за вас и нас време.

Специалистите ни отговарят 24/7 на обаждане по телефон, форма за контакт или имейл. Предлагаме и услуга по спешност, а при стандартна ситуация записваме обработки по унищожаване на стършели в работни и неработни часове и дни.

Публикувано: :

Допълнителна информация за стършели.

Разгледайте още за ДДД фирма Инсекта Миланови:

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status