Борба с мишки ДДД фирма, телефон 0885 873400  Миланови

Борба с мишки.

Борба с мишки, телефон на ДДД фирма Инсекта Миланови 0885 873400    Цени на борба против мишки Цени   Промоции и отстъпки за борба срещу мишки, цени на ДДД фирма Инсекта Миланови Промоции

Борба с мишки »  Мишки

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Борба с мишки.

Борба с мишки. Насоки за превенция. Съвети за домашна борба мишки и плъхове в къщи.

Борба с мишки. Трудности в улавянето на мишки и плъхове.

Борбата с мишки е сериозно предизвикателство.Мишката е канализационен, паразитен гризач, нанасящ сериозни стопански вреди, причиняващ щети и пренасящ опасни заболявания. При нападение от мишки и плъхове, добре е борбата против тях да стартира мигновено.

Една от причините борбата с мишки да е толкова трудна, е тяхната биология. Мишките се репродуктират много бързо, давайки до десетина поколения годишно. Всяко поколение бързо влиза в полова зрялост, производственият цикъл се затваря и ескалира.

Особености на борбата с мишки. Снимка.
Борба с мишки, помощ и съвети.

Друга особеност на мишките, влияеща в борбата против тях, е любознателността и паметливостта на гризача. Мишките са умни, изследват и запомнят бързо капани, препятствия и особености на територията, предавайки информация помежду си.

Затрудняващ борбата с мишки фактор, е тяхната издържливост на глад и липсата на потребност от воден източник за оцеляване. Макар и придирчиви към храната, при нужда мишките консумират изпражненията си. Те им осигуряват хранителни вещества, а течности си набавят чрез храната.

Малкият размер на мишките е допълнителна спънка в справянето с тях. Те проникват на недостъпни места. Често се появяват мишки зад гипсокартона или стените. Добре да се предвидят тяхната ловкост, подвижност, катерачески умения и скокливост. Мишките са пъргави, умни гризачи и подценяването им не е от полза.

С какво да започна борбата срещу мишки?

Несъмнено, първата крачка в борба с мишки, е да опознаете противника. Разгледайте основните характеристики на мишката, прочитайки повече информация и факти за мишка.

Следваща стъпка е точна идентификация на вредителя. Разгледайте признаците, отличаващи нападения от мишки. Убедете се, че не ви гостуват съсели, плъхове или други гризачи.

Ако в дома ви има плъхове, мишки нямате. Мишките се страхуват от плъхове и не влизат в територията им. Плъховете убиват и изяждат мишките. Те са по-едри от тях, а дори сходни, белезите за атака от плъхове са различни. Уверете се, че не сте нападнати и от прилепи.

Обменете информация с другите. Ако имате съседи, говорете с тях. Вероятно е, те да не знаят, че терена е нападнат от мишки. Успешна борба с мишки и плъхове се води най-ефикасно с общи усилия.

Не стойте, без да правите нищо. Предприемете действие на момента. Веднъж започнал, проблемът няма сам да си отиде. За успешна борба с мишки се иска постоянство, често проследяване, системни превантивни и ограничаващи популацията действия.

Борбата с мишките се води на няколко нива. Основни мерки са саниране и намаляване на популацията. Най-успешният метод е трайно ограничаване на подслон и прехрана на мишките. При налична популация, превенцията се съчетава с методи за унищожаване с капани и препарати за борба против мишки.

Кои действия са от помощ в превенцията срещу мишки?

Борба с мишки, запушване на фуги, снимка.
Ако във фугата влезе молив, ще проникне и мишка.

Независимо дали вече сте нападнати от мишки или искате да се предпазите от тях, най-силен метод в борба с мишки е превенцията.

 • Премахнете удобни за подслон на мишки места, като високи треви, отломки, кутии и др. Проверете внимателно килерите и всички обемни затворени уреди.
 • <Почистете зърна, продукти, животинските и човешки храни. Съхранете храната в метални или стъклени кутии, с плътно затворени капаци. Окосете близки плевели, треви и ограничете достъпа до вода.
 • Не хранете мишките. Затворете с плътен тежък капак всички места за отпадъци. Не оставяйте огризки и продукти в отворено или неуплътнено пространство, удобно за достъп на мишки.
 • Направете внимателна, систематична инспекция на постройките, от мазето до тавана, покрива и основите, вътре и вън. Водете се от правилото, че вкарате ли молив във фугата, през нея ще мине и мишка. Запушете всички дупки, с размер от 0.6 см. нагоре.
 • Малките пукнатини, цепнатини и дупки могат да бъдат запушени с високо качествен силикон, който не се влияе от слънце и влага, с подложка. Избягвайте пяна, особено за осветени места, тъй като тя се разпада, а и лесно може да бъде изгризана.
 • Затапете големите дупкис гъста медна, телена мрежа, меден лист, алуминиева или поцинкована ламарина. Могат да се ползват също бетон или дебели тухли. Вклинете добре отвора и завийте ламарините със здрави винтове.
 • Покрийте вентилационните шахти, отвори и прозорците със здрава телена мрежа.
 • Дупките, по-големи от 2.5 см., трябва да бъдат първо запълнени с пяна или силикон, след което да се затворят с половин милиметрова ламарина от алуминии, масивно дърво или здрава телена мрежа.

Кои зони от сградата се наричат миши магистрали?

Борба с мишки с уплътняване достъпа около тръби. Снимка.
Мишките мразят добре уплътнени тръби, без фуги.

Обърнете специално внимание на областите на влизане и излизане на мишката, особено около тръби. Изследвайте внимателно следните зони (миши магистрали):

 • Внимателно разгледате местата, където стените се срещат с основата. Търсете пукнатини, включително в стените и основата на сградата. Запълнете ги с бетон или варов разтвор.
 • Тръби. Около тръбите, влизащи в стените и сградата, често има празнини. Тези места са основни миши магистрали. Запушете всички пролуки между тръби и структура.
 • Никога не работете около електрически проводници, защото може да са с изядена изолация. Потърсете за тези места съдействието на квалифициран електротехник.
 • Често пукнатините в покривите и тавана се пропускат. Помнете, че всички мишки могат да се катерят, а скачат на височина до 45 см.
 • Огледайте всички врати. Бъдете сигурни, че празнините между пода и вратата са покрити с твърдо препятствие и не оставят луфт, по-широк от 0.6 см.

Как да се борим с вече налична популация от мишки?

При налична популация, борбата с мишки трябва да съчетава както с превантивни мерки, така с намаляване живия брой на мишките. Мишките не се влияят ефикасно от репеленти, както от звукови устройства за отпъждане. Подобни средства са загуба на време.

 • Една от най-успешните техники, с домашни средства, е залагане на механични капани. Поставяйте капаните по двойки, разделени на поне 10 см един от друг. Двойките капани трябва да са с гръб един към друг. Ако поставяте капани в редица, заложете ги с гръб към стената, непосредствено до нея, по магистралата на мишките.
 • Ефективността от капаните се постига най-добре, когато те са в достатъчно количество спрямо популацията, за да се окаже оптимален контрол. Малкият или прекомерно голям брой капани, в борба с мишки, често влияят зле на резултата.
 • Обичайно подслонът на мишките е около храната, до 50 метра от нея. Поставете капаните зад предмети, в тъмни ъгли и на места, където сте намерили миши изпражнения. Проверявайте ги за улов сутрин и вечер.
Борба с мишки. Снимка на капани.
Наредете капаните за борба с мишки по двойки до стената.
 • Можете да използвате капани с ароматно лепило за мишки, особено пред входовете на дупките им. Избягвайте да ги поставяте обаче на прашни места. Помнете, че тези капани залавят мишките без да ги убият. Задачата за доубиване ще легне върху вас.
 • Ползвайте стръв за мишки, поставяйки изкусителни и пресни примамки. Ако сложите в капана зърна, но в килера ви има шоколад, мишката ще пренебрегне капана, обирайки шкафа.
 • Ефективен резултат в борба срещу мишки постигат и електрически капани, унищожаващи ги с токов удар, но те са доста по-скъпи от обикновените, механични капани за мишки.

Други средства за борба с мишки. За какво да внимавате?

Отрови за мишки и плъхове (родентоциди) на пазара има много. Бъдете особено предпазливи. Ако ги заложите, без да са обезопасени в специални кутии (дератизационни), до тях могат да получат достъп деца и домашни любимци. Преценете особено внимателно риска и последиците. Препоръчително е, при ползване на отрови за мишки, да потърсите специалист за съвет.

Професионална борба с мишки (дератизация).
Проблем с мишки? Ше ви отървем от тях с дератизация.

Внимание! Никога не докосвайте тялото на жива или мъртва мишка или плъх, без сигурни каучукови ръкавици. Всички природни мишкиса потенциални преносители на ред опасни болести.

Напръскайте трупа на мишката с фенолов препарат (може и с р-р 3 с.л. белина, в 4 л вода). Запечатайте тялото в добре затворена торба, повторете с друг плик и поставете мишките в контейнер с плътен, тежък капак. Изхвърлете ръкавиците и се дезинфекцирайте.

Накрая помнете, че борба против мишки с домашни методи е най-ефикасна, провеждана превантивно; максимум в началото на появата им. Ако популацията мишки се разраства сериозно и излиза извън контрол, а средствата за борба с мишки вече не помагат, потърсете помощ за мишките от сертифициран специалист по дератизация, за професионално унищожаване на мишки.

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status