Унищожаване на сляпо куче. Инсекта Миланови, ДДД фирма за борба с вредители, телефон0885 873400 Миланови

ДДД услуги по борба със сляпо куче.

Пръскане за вредители, телефон 0885 873400    Унищожаване на вредители, цени Цени   Борба с вредители, промоции Промоции

Унищожаване на сляпо куче »  Борба с подземни вредители »  Вредители

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Борба със сляпо куче (слепок).

Професионално унищожаване на сляпо куче, методи за прогонване, отстраняване и борба. Разлики между сляпо куче и къртица.

Унищожаване на сляпо куче и трудности в борба с него.

Унищожаване на сляпо куче, снимка.
Борба със сляпо куче, фирма Инсекта Миланови.

Унищожаване на сляпо куче е труден процес, съчетаващ комбинирани методи за борба с подземния вредител. При нас основно ще видим Планинското сляпо куче. Макар наречено планинско, то обитава местности, по-близки до ливади, пасища и особено райони с насаждения и растителни култури.

Сляпото куче нанася огромни щети в градината. То се храни луковици на растителни култури. Потърпевш може да бъде стопанина на всеки двор, парник и зеленчукова градина. Сляпото куче унищожава картофите, морковите, корени и луковици на подправки, зеленчуци и дори грудки на цветя.

Пораженията, нанесени от сляпо куче (слепок) се увеличават драстично в края на сезона, когато натрупва храна за зимата. В тези моменти кореноплодите са най-уязвими. Щетите се усещат особено в малки и средни градини, от които изчезват десетки килограми културни и зеленчукови насаждения.

Успешната борба със сляпо куче е нелека, поради естеството на вредителя. Днес сляпото куче е в близкия необработен двор, на следващия ден идва в градината, а утре може да посети съседа ни. Трудно се локализира обитанието му, защото е под земята. За ефикасното му отстраняване са необходими дълбоки познания върху биологията и предишен богат опит в борба с него.

Характерни разлики между сляпо куче и къртица.

За първа стъпка в успешна борба със сляпо куче, специалистът ни ще попита за пораженията и вида на вредителя. Понякога клиентът не е сигурен за типа на вредителя и само предполага вида му. За потвърждение е необходим професионален оглед на място.

Често набезите от сляпо куче се бъркат с атаки от къртица, защото подземният вредител рядко се вижда. На повърхността се наблюдават разкопани дупки, подобни на къртичините.

Какви са разликите между нападения между сляпо куче и къртица? Типични за сляпото куче при насаждения са дупки под кореноплоди. Забележите ли домати, чушки, моркови или подправки да изглеждат като потънали в почвата, това е почти сигурен сигнал за набези от сляпо куче.

Друг характерен белег, различаващ сляпото куче от къртицата е размерът му. Къртицата е дребна, сляпото куче е два до три пъти по едро. Ако сте късметлии да го видите и огледате, навярно ще го различите. Критерият не е единствен, защото малките на сляпото куче са дребнички и се бъркат с къртица, а не рядко градината се атакува едновременно и от двата вредителя.

В какво се състои професионалната борба срещу сляпо куче?

На пазара се продават ред отрови, звукови средства и набор от механизми за унищожаване на сляпо куче. Често обаче резултатът от тях е временен или нулев. Звуковите механизми имат малотраен ефект, с който сляпото куче свиква. Капаните обичайно се заобикалят, а отровите няма как да подействат, ако в момента нашественикът се разхожда в съседния двор.

Сляпото куче е от типа вредители, с който приоритет в борбата е познание на биологията и навиците му. Препоръчително е при проблем с него да не се губи време, в което популацията да се увеличи драстично, а да се потърси бърза професионална помощ.

Разполагаме със професионалисти, специализирани ветеринари с практика, които ще направят точна диагностика на вредителя на място. След огледа, на клиента се помага да избере метода на отстраняване на сляпото куче. Разполагаме с богата гама от методи за третиране с капани, механични средства, репеленти и препарати.

Цени на ДДД услуги по унищожаване на сляпо куче.

Сляпо куче в градината, прогонване.
Прогонване на сляпо куче, методи на отпъждане и борба.

Цените за обработки с пръскане и борба със сляпо куче, се определят от вида обработка, избрания от клиента метод, големина на популацията, третирания терен, мястото на обекта и условия на средата. Броят необходими третирания се преценява на място, като се наблюдава мястото и спада на пораженията след първата обработка.

След обаждане и контакт, при желание за услуга по унищожаване на сляпо куче и борба с него, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги в работно, извънработно време, работни и почивни дни.

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status