Поражения от гризачи. Унищожаване на вредители, телефон 0885 873400  Миланови

Поражения от гризачи, мишки и плъхове, снимки.

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

ДДД. УСЛУГИ.

Снимки на поражения, нанесени от гризачи, мишки и плъхове. Земеделски и структурни щети от изгризване.Острозъбите плъхове и мишки.

Снимка на мишка, изглеждаща безобидна.

Мишката

Мишките и плъховете гризят всичко, до което се доберат. Те наяждат диги, изолации, кабели, греди, кутии, пластмаса, тръби, картон, мебели, дамаски, метали и цимент. С упоритото си гризане, мишките и плъховете стават чести причинители на пожари, строителни щети и наводнения.

В реалността трудно ще намерите достатъчно здрава срещу мишки и плъхове структура. Те могат да гризят метални тръби, водопроводи и кутии и често го правят за да стигнат до вода, в обичайната си ежедневна дейност.

Структурните щети, нанесени от мишки и плъхове, по собственост и материали са постоянни. Не са защитени покривите, пода, основите на сградата или стените. Щетите от гризачите не спират, а се увеличават.

Плъховете и мишките наяждат и замърсяват промишлено количество хранителни продукти, зърно, ядки, храна за животни, плодове и зеленчуци.

Щетите понякога са изключително мащабни в стопански и икономическо отношение, причинявайки огромни загуби в бизнеса. По-често засегнати от мишки и плъхове райони, са извънградските помещения, терени, вили и складови постройки.Щети по предмети и култури, нанесени от плъхове и мишки.

Плъховете и мишките пренасят опасни зарази по хора и животни. Те са катализатор на тежки болестни и епидемиологични огнища, с най-високата позната степен на рисков фактор.

Плъховете и мишките могат да унищожат не само складовата, но земеделската зърнена, овощна и зеленчукова реколта в цели области. Нерядко страдат ферми, земеделски плантации, дори пасища. Към засегнатите места се изпращат специализирани помощни звена за контрол.

Веднъж минали през място за съхранение на продукти, мишките и плъховете ги оставят в напълно негодно за употреба състояние. Остатъкът е замърсен с фекалии, косми, урина и паразити. След атака на плъхове, от цял тон пшеница, негодни са 700 кг, а изядената е едва 5 кг. Щетата причинява семейство от десет плъха, размножили се за период 3-9 месеца до 26.

Стопанските икономически щети, нанасяни периодично от мишки и плъхове в света, мобилизира отдавна научната общност и световните организации. Счита се, че дори намаляване на пораженията в размер от 5%, ще спомогне за изхранване на 30% от гладуващите в света.

 

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v ::  Copyright: Инсекта Миланови©  2012-2919 г. Всички права запазени!  ::  Условия за ползване  Криейтив Комънс договор