Борба със земни пчели. Борба със земни пчели, ДДД фирма Инсекта Миланови, телефон 0885 873400  Миланови

Борба със земни пчели (бомбуси).

Борба със земни пчели, телефон 0885 873400    Унищожаване на вредители, цени Цени   Борба със земни пчели, промоции Промоции

Борба със земни пчели »  Статии, новини и съвети за вредители »  ДДД Фирма

ИНСЕКТА МИЛАНОВИ

Борба със земни пчели (бомбуси).

Борба със земни пчели. Улавяне на пчелни кошери.

Земни пчели (бомбуси).

Земна пчела, кацнала на цвете, снимка.
Земна пчела (бомбус).

Земните пчели, познати още като бомбуси, са вид мъхнати пчели, които подобно осите и пчелите живеят в колонии, с царица, работници и мъжки земни пчели. Срещат се все по-рядко и се считат за намаляващ, към изчезващ вид.

Земните пчели са наречени така, защото се привличат от почвата. Те се размножават и гнездят в скали, глинени тухли (от земя - глина), както в земни отвори, дървесни хралупи и скални пукнатини. През зимата оплодените женски, бъдещи царици зимуват в почвата, а пролетта се събуждат и започват да градят своите колонии.

Видове земни пчели и борба.

В света видовете земни пчели са приблизително 250 вида, а в нашия континет са по-малко от седемдесет. Всеки от видовете е оцветен в землисти цветове, черно, кафяво, златисто карамелено, по-рядко са ярко жълти или бели. Телцата им са покрити с гъста плътна козинка, поради което са познати и като мъхести пчели.

Земните пчели са едри и понякога могат да уплашат човек, но на практика са доста миролюбиви. Жилят единствено женските, а мъжките се излюпват само за оплождането и нямат жила, тъй като коремното жило при тях се формира в гениталии. Въпреки наличие на жило, женските също жилят много рядко, основно ако са нападнати много агресивно.

Земните пчели са изключително важен природен инструмент в опрашването на растенията и все по-често се ползват като биологичен фактор за земеделски култури. Те са съвестни и неуморни като пчелите в смукането на нектар. Рядко могат да причинят проблеми, но понякога изграждат колонии в извънградски къщи или в крайни градски квартали, с тухлени сгради.

При проблем със земни пчели, техни колонии в жилищна сграда и други инциденти, земните пчели се отстраняват от фирмата, подобно останалите жилещи насекоми. Възрастните насекоми се премахват, а кошера се третира с еднократна обработка. Това са инциденти, земните пчели рядко създават проблеми на хората. По-често тези полезни насекоми се търсят, купуват и отглеждат от различни производители на култури, с цел опрашване на насажденията.

Улавяне или отстраняване на избягали пчелни кошери.

Медоносните пчели са благородни насекоми. Те са изключително полезни създания. Човек отдавна съжителства в чудесна симбиоза и разбирателство с тях.

Отстраняването на медоносни пчели се счита за нехуманно. Все пак понякога, през лятото, при роене на кошера, рояка е възможно да избяга навън и да се залута. Тогава се случва той да се пъхне в комин, след което да излезе през камината в стаята или да се закачи някъде по жилищна сграда, барбекю, скара с пържоли или друго неподходящо място.

Най-добрият начин това да завърши, е кошерът да бъде уловен и да се използва за ново производство. Понякога обаче това става невъзможно. Случва се той да се закачи в стая и в помещението да литнат хиляди пчели. В такива случаи се налага кошерът да бъде отстранен.

Фирмата извършва услуги по премахване на кошери при инциденти. Обработката се извършва с еднократно пръскане, което отстранява изцяло проблема.

Публикувано: :

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Текстовете в този сайт са обект на авторското право по смисъла на закона и копирането им е абсолютно забранено!

W3C | HTML5 v   Copyright: Инсекта Миланови© 2012-2020 г. Всички права запазени! :: Условия ::  Криейтив Комънс договор - лиценз и условия за ползване на сайта на Инсекта Миланови. DMCA.com Protection Status