Унищожаване на бълхи.

Професионално унищожаване на бълхи.

Консултация: ДДД фирма, телефон Ο885 873400

» Унищожаване на бълхи.

Унищожаване на бълхи  »  Бълхи

ДДД. УСЛУГИ.

ТЕЛЕФОН: Ο885 873400

ДДД ФИРМА IM CONTROL

Инсекта Миланови Контрол

Лицензирани ДДД услуги
Консултация и поръчки

Eлектронна поща email:
insecta.milanovi@gmail.com

Унищожаване на бълхи. Професионалната дезинсекция, като метод за третиране на бълхи. Пръскане за бълхи.

Унищожаване на бълхи. Какво е професионална дезинсекция?

Унищожаване на бълхи е ефективно, когато се извършва с комбинирани методи и средства, спрямо биологията на паразитите. Чести проблеми, свързани с бълхите са атаките по домашни любимци, но от тях страдат домове, къщи, складове и транспортни средства. Бълхите са упорит и бързо размножаващ се паразит, пренасящи се лесно между градове или държави.

Унищожаване на бълхи. Снимка.

Бълхи, третиране

Третирането на бълхи най-често е свързано с домашни любимци, посредством препарати, каишки и др., като се извършва според упътването. Често при системно нападение на терени, се ползват препарати от аптеката за унищожаване на бълхи. В начална фаза, те могат да бъдат полезни, ако са избрани правилно.

При масова зараза с паразита се вижда, че горните средства за отстраняване на бълхи са крайно недостатъчни. Тук работа могат да свършат методите на професионалната дезинсекция, със специализирани мерки и средства за унищожаване на бълхи.

Бълхите са голяма напаст, с бързото си размножаване и устойчивостта си на химически препарати за унищожаване във всички фази на развитие, освен на възрастни насекоми. Това е причината трайното им унощожаване да изисква системни усилия, комплексни обработки и пълно обезпаразитяване на обекта, съчетано със системно пръскане на всички рискови места.

Как се извършва професионалното унищожаване на бълхи от фирмата?

Обичайно при първия контакт питаме за точна идентификация на проблема. Бълхите понякога се бъркат с атаки от други насекоми. Ако заразата е напреднала, всичко става очевидно. Вижда се как паразитите скачат. Чаршафите са покрити точки от изпражненията им. Намираме ги по тялото, в дрехи, панталони, а кожата е покрита със ситни точки от ухапванията им.

Ако стадият е начален и има само ухапвания, без наличие на видими насекоми, атаките на бълхи могат да се объркат с тези на дървеници. Бълхите правят ситни точици при ухапване, а дървениците образуват широки обриви. Дървениците бързо пият кръв и изчезват в нощта. Бълхата ще хапе денонощно, ако е гладна и лесно ще я видите в леглото или по тялото си.

Пръскането срещу бълхи се извършва спрямо специфичните условия в средата и големината на заразата. Разпространението на паразита протича по различен начин в стаи, апартаменти, къщи, складови или работни помещения. Спрямо условията, се избира вида третиране, комплекс от мерки и тип подходящ професионален препарат за унищожаване на бълхи.

Как протичат обработките по унищожаване на бълхи в жилища?

При пръскане срещу бълхи в апартаменти и жилищни помещения, необходимо е в мястото да няма открити храни. По време на обработката, за безопасност, в стаите не трябва да има деца или възрастни. Домашните любимци се изнасят навън, както и аквариумите с риби.

Помещенията се третират основно и се обработват изцяло. Препаратите се избират спрямо тежестта на случая и помещението. Обработва се с пръскане, с контактни препарати или фумиганти, засягащи дихателната система на паразита. След обработка се налага затваряне на помещението и спазване на карантинен срок, с последващо проветряване. При наличие на домашни любимци, обор или ферма, обезпаразитяването винаги стартира от животните.

При обработки на къщи с двор, помещенията се третират по същия начин, но е задължително опръскване и на двора. Обемът на обработката е тясно свързан с условията в средата. Ако дворът е в близост до ферма за селскостопански животни, трябва да се извърши пълно обезпаразитяване на терена. При наличие на домашни или безстопанствени кучета, котки и други животни, едно третиране според възможността ще снижи риска от повторна зараза.

Ако паразитите са нападнали кооперация, те често са в общите и частни мазета, от които плъзват навсякъде. Унищожаване на бълхи в този случай трябва да е съпътствано от дератизация срещу плъхове, мишки и други гризачи. Отвори и прозорци е препоръчително да бъдат уплътнени, за защита от проникване на скитащи кучета и котки, пренасящи бълхи.

Колко и какви обработки се правят за трайно унищожаване на бълхите?

Препаратите за третиране на помещения и животни са различни като състав, дозировка и метод на употреба. Те се избират от професионалния дезинсектор, спрямо случая, условията и възможностите на клиента. Препаратите под форма на микрокапсули са устойчиви на атмосферни влияния и имат по-дълго остатъчно действие, продължаващо няколко месеца.

Обичайно първата обработка за унищожаване на бълхи се извършва с пръскане, посредством прахообразни разтворяеми контактни препарати. С нея се отстраняват всички живи възрастни форми на бълхите. За трайно унищожаване обаче е необходимо да се третира повторно, с цел убиване на новоизлюпените от снесените навсякъде яйца насекоми.

Втората обработка за унищожаване на бълхи е препоръчително да се извърши след седем, максимум десет дни, спрямо биологията на насекомите. Добре е тя да се направи с микрокапсулни препарати, за по-дълго остатъчно действие и превенция. При третиране на двор и терени, препаратите действат едновременно срещу бълхи и кърлежи.

Предварителната подготовка преди пръскане изисква изваждане навън на храни и домашни любимци. При опръскване на зелен терен, добре е той да бъде окосен. Окосяването спестява разход на препарат, което се отразява на цената на услугата. То също предотвратява удобни условия за нова зараза с бълхи и подпомага ефективността и дългосрочността на третирането.

Унищожаване на бълхи в производствени помещения, обекти и складове.

Бълхите са непретенциозен и бързо пренасящ се паразит. Те нападат не само домашни, но и обществени помещения, складове, магазини, кина, работни помещения, театри, автокъщи и транспорт. Могат да се разпространят в самолети, кораби, автобуси, транспортни контейнери, кина, магазини, заводи и складове, а в жилищните помещения виреят от мазето до тавана.

Всички затворени работни, домашни и обществени помещения се третират за унищожаване на бълхи чрез препарати с бърз нокдаун ефект. Възрастните насекоми умират моментално. Според условията се извършва карантина на помещението, последвана от проветряване.

При наличие на външни терени, обработките изискват сухо време, без валежи. Подходящото за пръскане време е сутрин и вечер, по хладина. Препаратите за външни терени действат необходимото за унищожаване на бълхите време, след което се изпаряват. След карантинния срок за действие на препарата, площта е безопасна за употреба.

Цени за пръскане против бълхи и документи за обработки по дезинсекция.

ДДД Фирма Инсекта Миланови Контрол, е регистрирана от МЗ под №60-00-23, с лиценз да осъществява дейности по дезинфекция, дезинсекция, дератизация и дезакаризация.

Дезинсекцията срещу бълхи или други насекоми е ДДД услуга, която се извършва еднократно или със сключване на договор между клиента и ДДД фирма Инсекта Миланови. Договорът може да бъде за еднократна услуга или за абонаментни обработки.

След извършена услуга по унищожаване на бълхи, се издава протокол за извършена обработка по дезенсекция срещу бълхи и фактура за услугата. В протокола за обработка по дезинсекция се описват вида на процедурата, метода и използваните препарати.

Цените за пръскане срещу бълхи в стаи, апартаменти и жилищни помещения са 30 лв. за стая, 35 лв. за гарсониера, 40 лв. за двустаен апартамент и 45 лв. за тристаен. По-големи апартаменти се обработват с цена по договаряне, според условията, популацията бълхи, тежестта на заразата, избора на препарат, обсъден с клиента и вида на помещенията.

Цените за пръскане на обекти, работни помещения, обществени места и терени се определят спрямо вида на терена, интензивността на вредителите, типа договор, местоположението на обекта и спецификата на средата. Цените за унищожаване на бълхи за големи терени, площи, ползване на няколко услуги или абонамент са с много големи отстъпки към клиента.

При проблем с бълхи, ние записваме максимално близък час и ден за услуги по пръскане и унищожаване, в удобно за вас и съобразено с графика време. Специалистите ни извършват услуги по унищожаване на бълхи в работно, извънработно време, работни и почивни дни.

Етикети:

УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛХИ, бълха, пръскане, убиване, бълха, бълхи, дезинсекция, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, договор, обработка, отрови, абонамент, unishtojavane na balhi, bylha, uni6tojavane, ubivane, bulhi, ddd, firma, ; фонетика: wkryfgdldke kd /c.nr - сходство с бълхи, унищожаване на бълхи или бълха

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v    :: Copyright: IM Control ©  2012 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.im-control.eu  ::  ::  Карта на сайта  ::  Криейтив Комънс договор