Унищожаване на кърлежи.

Професионално унищожаване на кърлежи.

Консултация: ДДД фирма, телефон Ο885 873400

» Унищожаване на кърлежи.

Унищожаване на кърлежи  »  Кърлежи

ДДД. УСЛУГИ.

ТЕЛЕФОН: Ο885 873400

ДДД ФИРМА IM CONTROL

Инсекта Миланови Контрол

Лицензирани ДДД услуги
Консултация и поръчки

Eлектронна поща email:
insecta.milanovi@gmail.com

Унищожаване на кърлежи. Професионална дезакаризация в отстраняване на кърлежи. Пръскане против кърлежи.

Унищожаване на кърлежи. Професионална дезакаризация.

Унищожаване на кърлежи е метод, част от процеса по дезакаризация (унищожаване на вредни кърлежи и акари). Цялостното и трайно унищожаване на кърлежи е съчетано с превантивни мерки против тях и ползване на целеви препарати за отстраняването им.


Унищожаване на кърлежи. Снимка на иксодов кърлеж върху листо.

Унищожаване на кърлежи

Кърлежите са упорити и издръжливи паразити, които се крият незабелязани в зелените терени и площи около човека. Няма да ги срещнете в апартамента, но присъстват във всяка зелена необработена площ, парк, двор, градина, вила и природен терен.

Популацията на кърлежи отчита всяка година бум през пролетно-есенните сезони. Опасността от поява нараства във влажни и дъждовни периоди. Превантивното професионално унищожаване на кърлежи трябва да стартира пролетта, с тръгването на тревата.

Важно място в борбата за унищожаване на кърлежи са опита, познанието върху биологията им и превантивното пръскане в подходящо време с точния целеви препарат. С редовна обработка и профилактика, чрез професионални пест отрови, кърлежите се отстраняват трайно от зелените площи и терени в рисковия сезон.

С какво стартираме професионалното унищожаване на кърлежи?

При първия контакт, ние ще ви зададем въпроси за диагностика на вредителя и популацията му. Точната диагноза подпомага адекватни мерки за унищожаване на кърлежите в площта. Понякога кърлежите се бъркат с други вредители, но често са ясно разпознаваеми. Повишен риск за поява на кърлежи има в извънградски места; при наличие на домашни, селско стопански животни, преминаване на скитащи животни или хищници през терена.

След диагностика, нашите консултанти ще ви дадат насока за превантивни и подготвителни действия преди обработката. Порастналите след валежи треви трябва да бъдат предварително окосени, за да проникне препарата до корените и земята. За резултатна обработка и пръскане се налага спокойно време, без наличие на дъжд, в рамките на поне десет часа.

При наличие на домашни любимци или животни, унищожаването на кърлежи стартира с обезпаразитяването на всяко от тях. Обезпаразитяването може да бъде извършено с пръскане, накапване, окъпване на животното и последващо слагане на противопаразитна каишка. След обработка на животните, следва пръскане на тревни площи, двор и терени.

Какви са спецификите в унищожаване на кърлежи в двор и терени?

Пръскането срещу кърлежи се извършва с ръчна, моторна техника, атомизатори или машинни агрегати, в зависимост от условията на терена. За унищожаване на кърлежите е необходимо масивно опръскване на цялата зелена площ. Прилагат се по преценка професионални препарати с бърз унищожаващ ефект, убиващи на момента живите форми на кърлежите.

Предварителното окосяване е важно, с оглед разходване на количество препарат, крайна цена и ефективност на резултата. Високи, неокосени треви ще затруднят проникването на препарата в почвата и резултата. При невъзможност или по желание, можем да предложим услуги по окосяване на терена, кастрене на клони, храсти и подготовка.

При наличие на селстостопански животни или близост до двор с такива в съседство, животните задължително трябва да бъдат обеззаразени, защото кърлежите ще прескочат пак от тях в терена. Препоръчително е да се сложат ограничителни средства за преминаване на скитащи, безстопанствени животни, гризачи и дребни хищници в площта.

За да може обработката да унищожи всички форми на кърлежите, е необходимо тя да бъде повторена в рамките на седем до десет дни след първото пръскане. Втората обработка ще унищожи излюпените от снесените яйца паразити и може да даде гаранция за траен резултат. Без второ третиране, новоизлюпените паразити порастват и наново се множат в терена.

Сезонната профилактика за унищожаване на кърлежи.

Професионалното унищожаване на кърлежи чрез дезакаризация е изпитало в практиката най-добрите методи за профилактика и отстраняване на вредителя. Пръскането започва напролет, в стабилно време, с две обработки през седем дни и се повтаря в есенния сезон, с наблюдение на природните условия.

При чести валежи и висока температура или влажност, рискът от излюпване на кърлежи нараства. Обезателно трябва да се следи за точно време на обработките. При следващи третирането проливни валежи (с по 30-40 литра), обработката трябва да се повтори, иначе рискът от кърлежи се появява отново. Затова винаги търсим най-точно време за третиране.

Срещу кърлежи е препоръчително е да се пръскат всички дворни терени, ферми и зони, различни от блок. Особено застрашени за места, в близост до пасища, извънградски квартали, паркове и градини. В градските терени опасност от кърлежи съществува във всеки необработен терен, детски площадки, люлки, градини и места, различни от асфалт и бетон.

Високо рискови години, с особено внимание за превантивни действия, са тези с регулярни валежи и липса на много сняг през зимата. В подобни моменти се забелязва годишен пик на популацията и са необходими бързи и стриктни превантивни професионални действия за унищожаване на кърлежите и популацията им, преди да е пламнало епидемиологично огнище.

Цени на пръскане и ДДД услуги по унищожаване на кърлежи.

Цените за пръскане срещу кърлежи и услуги по дезакаризация се формират по договаряне, според условията на площта, мястото, големината на популацията кърлежи, условията на терена, предварителното окосяване, тежестта на заразата, вида на площите и средата.

При наличие на абонамент и регулярни профилактики, обработки против кърлежи в големи терени иплощи, ползване на няколко услуги едновременно и други обстоятелства, цените за ДДД услуги по унищожаване на кърлежи се формират с много големи отстъпки към клиента.

След обаждане и контакт, при установен проблем с кърлежи, ние ще запишем максимално близък ден за услуги по пръскане и дезакаризация, в удобно за вас, съобразено с графика и атмосферните условия време. Специалистите ни извършват услуги по унищожаване на кърлежи и дезакаризация в работно, неработно време, работни и почивни дни.

Етикети:

унищожаване на кърлежи, пръскане, убиване, кърлежи, дезакаризация, отстраняване, ДДД, фирма, препарати, третиране, кърлеж, обработка, договор, абонамент, цена, unishtojavane na kurleji, karlej, uni6tojavane, ubivane, ddd, firma, kyrleji, praskane; фонетика: wkryfgdldke kd uc,.egr - сходство с унищожаване на кърлежи

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v    :: Copyright: IM Control ©  2012 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.im-control.eu  ::  ::  Карта на сайта  ::  Криейтив Комънс договор