Унищожаване на стършели.

ДДД услуги по унищожаване на стършели. Пръскане.

Консултация: ДДД фирма, телефонΟ885 873400

» Унищожаване на стършели.

Унищожаване на стършели »  Унищожаване на насекоми »  Вредители

ДДД. УСЛУГИ.

ТЕЛЕФОН: Ο885 873400

ДДД ФИРМА IM CONTROL

Инсекта Миланови Контрол

Лицензирани ДДД услуги
Консултация и поръчки

Eлектронна поща email:
insecta.milanovi@gmail.com

Унищожаване на стършели. Пръскане и професионална борба със стършели и колониите им.

Унищожаване на стършели. Видове стършели.

Унищожаване на стършели, снимка.

   Унищожаване на стършели

Унищожаване на стършели e вид предлагана от фирмата услуга по дезинсекция. Професионалното унищожаване на стършели се извършва с изключително силни пест препарати, с бърз нокдаун ефект, които отстраняват насекомите, яйцата и гнездата им с еднократно пръскане от специалиста.

Стършелите са жилещи насекоми, живеещи в гнезда. Те са от едно семейство с осите и пчелите, но са по-големи от тях, достигайки 3 см. дължина. У нас ще срещнем Европейския стършел, който се храни главно с плодове и нектар.

Стършелите живеят предимно сред природата и градят гнездата си върху дървета и хралупи. Засегнати от тях обичайно са извънградски райони, особено къщи, близки до гора, планини и овошки, както и предградските квартали.

В постройки и сгради, стършелите закачат гнездата си в комини, под керемиди, навеси и най-вече греди. Ще ги намерите под навеси на стопански постройки, складови помещения, слабо обитаеми къщи и вили. Почти във всяка изоставена къща на село или в гората има стършелово гнездо.

Стършелът е голямо и здраво жилещо насекомо. Сравнен с осата, той е двойно по-голям, с костеливо като орех тяло. Жилата на стършелите са силни, много здрави и пробиват сериозни прегради. Подобно осите, те жилят многократно, но отровата им е далеч по-токсична. При ужилване от стършел трябва да се потърси спешна лекарска помощ, особено при алергия.

Характерни черти на стършели и идентификация за успешна борба с тях.

Преди да пристъпим към унищожаване на стършелите, при първия контакт ние ще уточним размера на проблема, задавайки въпроси за диагностика. Понякога жилещите вредители се бъркат с оси или пчели. Най-често клиентите са сигурни, че нападателите са стършели, виждат ги как излизат от комина, от хралупата на дървото или направената скоро къщичка за птици.

Типични характерни разлики на стършелите, в сравнение с осите е размера на гнездата им. Гнездото на осата е малко, то стига размерите на футболна топка или човешка глава. Стършелите изграждат огромни гнезда, които в естествени условия достигат размерите на бъчва. Гнездата приютяват една голяма майка, която всички хранят и още хиляди стършели.

Подобно гнездото на осите, тези на стършелите не са изработени от восък като пчелните. Стършелите преработват дървесината и градят жилището си от нея. Макар здрави, гнездата са почти изцяло целулозни. Голяма грешка е, в желание да унищожите стършелите, да запалите тяхното гнездо, защото то ще пламне като факла и може да изпепели цялата къща.

Стършелите обичат спокойни, южни райони, далеч от населени къщи, с шумотевица и присъствие на много хора. Те си търсят естествени извори на храна и вода в гората и по правило не нападат човешки ресурси. Точно затова се откриват рядко в града, за разлика от селски райони, къщи и вили, където са диви, големи, и доста по-опасни в атаките си.

Стършелите не обръщат внимание на хора, освен ако не ги плашат или са близо до гнездата им. За разлика от нахалната оса, която ще кацне на масата, върху пържолата или ще падне в лимонадата ви, стършелът избягва човека и опитва да стои далеч от него. Нападнете ли обаче гнездо на стършели, семейството ще се събере, атакувайки агресора бързо и решително.

Как протича услугата по унищожаване на стършели?

След уточняване и първоначална диагностика, при вас ще дойде специалист от фирмата, който ще направи оглед на място и ще пристъпи към обработката за унищожаване на стършелите. За третирането не е необходима предварителна подготовка от страна на клиента, всичко се поема от професионалиста. Дотогава избягвайте гнездото за ваша безопасност.

Понякога клиентът пита дали ще се справим с проблема. Може да не се съмнявате, че ще се справим. Професионалистите ни са тясно специализирани в унищожаване на стършели, оси, жилещи насекоми и отстраняване на гнездата им. Борбата със стършели е нехарактерна и тясна дейност, в която обаче имаме богата професионална практика, с пълен резултат.

След пристигане на професионалиста, терена се оглежда и се пристъпва към действие. Гнездата на стършелите се напръскват с професионални препарати, с моментално убиващо действие. Наличните наоколо и вътре стършели измират на секундата, гнездото се отстранява, прибира се от дезинсектора и проблемът е приключен, често с еднократна обработка. Клиента трябва да следи другия ден за потенциална активност, но такава обичайно не се случва.

Понякога, ако гнездото е много навътре в стените на къщата, в толкова дълбоки стенни пукнатини, че препаратът не достига до вредителя, може да се наложи повторна обработка, но това е рядкост. При дълбинно проникване, естествено не се бута къщата, а се третира отново. След второто третиране, проблемът със стършелите за сезона остава в миналото.

Често клиенти, живеещи близо до водни басейни, гори и планини, с големи в съседство популации стършели желаят профилактична обработка. Тя може да бъде направена в началото на сезона, в зависимост от обстановката. Стършелите не са жилищни насекоми, те идват от 5-8 км., затова не може да се говори наизуст че няма да прелетят пак. Борбата е трудна, но задължителна и се прави както при инцидентно заселване, така и с профилактика.

Цени на ДДД услуги по унищожаване на стършели.

Цените за обработки с пръскане и унищожаване на стършели, техните колонии, гнезда и яйца, се определят от типа обработка, големина и вид на популацията, интензивност, вид ползван подходящ препарат, третирана квадратура, линейни метри, мястото на обекта и специфични условия на средата. Минималната цена на обработка по унищожаване на стършели е 60-70 лв.

Цените за ДДД услуги, пръскане и обработки за унищожаване на стършели в големи терени и площи, с ползване на няколко вида услуги, профилактика, превенция, комплексни ДДД услуги или при абонаментни услуги с договор, се формират с много големи отстъпки към клиента.

След обаждане и контакт, при желание за услуга по унищожаване на стършели, се прави предварително уточнениение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по унищожаване на стършели в работно, извънработно време, работни и почивни дни.

Допълнителна информация за стършели.Информация за ДДД фирма Инсекта Миланови, която може да Ви интересува:


Етикети:

Унищожаване на стършели, ДДД, фирма, пръскане, борба, стършел, третиране, обработки, фирми, unishtojavane na stursheli, styr6el, ddd, firma, uslugi, firmi; фонетика: wkryfgdldke kd ijc,te.r - сходство с унищожаване на стършели

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v    :: Copyright: IM Control ©  2012 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.im-control.eu  ::  ::  Карта на сайта  ::  Криейтив Комънс договор