Борба със съсели.

ДДД услуги по борба срещу съсели (сънливци).

Консултация: ДДД фирма, телефонΟ885 873400

» Борба срещу съсел.

Борба против съсел »  Унищожаване на гризачи »  Вредители

ДДД. УСЛУГИ.

ТЕЛЕФОН: Ο885 873400

ДДД ФИРМА IM CONTROL

Инсекта Миланови Контрол

Лицензирани ДДД услуги
Консултация и поръчки

Eлектронна поща email:
insecta.milanovi@gmail.com

Борба със съсел. Професионално отстраняване на съсели (сънливци) и методи за третиране.Особености на борба със съсели.

Унищожаване на съсели, снимка.

   Борба със съсели

Борба със съсели (сънливци) се предлага като услуга по отстраняване на гризачи от фирмата и включва комплекс от професионални методи и средства за тяхното отстраняване.

Съселите или сънливците в България са разпространени предимно в планински, предпланински райони и близо до гори. Нерядко ще видите съсели в извънградски вили, къщи или спокойни зелени квартали, в края на града.

Съселите са непоправими беладжии и могат да докарат до лудост нападнатите стопани. Те спят цяла зима, но събудят ли се през март, не остават незабелязани. Нощни животни са и ако са в дома ви, скоро ще се разделите със спокойния сън.

Ако не сте виждали съсел, вероятно в началото можете да го сбъркате с катеричка или мишка. Те са сиви, с дълги пухкави опашки, бяло коремче и по-тъмни кръгчета около очите.

Изключително миловидни гризачи, съселите могат да предизвикат първоначално радост в домакините. Докато не се развилнеят така, че да останете без вещи, капка спокойствие и сън.

Отличителни черти на съселите и навици.

Нападнали къщата в активния си период през пролетта, съселите копаят дупки в тавана, сачака под стряхата и подпокривното пространство. Веднъж влезли в къщата, сънливците изяждат гипсокартона, окачения таван, изолация, кабели и всичко, което могат да докопат.

На тавана или надолу по етажите, съсела влиза в гардероби, дрешници, мазета, складови помещения за ябълки, орехи, круши и лешници. Основната му храна са ядки и плодове, които складира неуморно. В гардероба гризе всичко наред, чанти, дрехи и всякаква покъщина. Може да прекъсне тока в къщата, изгризвайки кабелите на тавана или в стените.

Съселите не са плашливи от хората и лесно ще ги видите. Може да ги намерите да гнездят в гардероб с дрехи и обувки, в кухненските шкафове, в големи кутии и къде ли още не. По тавана настъпва истински леш, изгризва се дограма, дървения и вещи. Съселът яде всичко, особено през летните месеци, когато създава поколение и децата растат.

Съселите нерядко могат да пренесат с присъствието си бълхи в дома. Те уринират на тавана или на други места в дома, а миризмата се нанася навсякъде. Причината обаче да ги усетите веднага след събуждането им е невъобразимия шум. Тропането, гризането и звуците от местата където играят или се чифтосват са толкова силни, че олелията ще ви подлуди.

Шумотевицата се увеличава драстично в началото на юни. Освен играта, причина за нея е новото поколение. Тогава родителите обучават малките на оцеляване, лов и самостоятелен живот. Скоро настъпва подготовка за зимата, съпроводена от усилено складиране. Краят на сезона преди заспиване изисква натрупване на мазнини и стопанските щети ескалират.

Каква е професионалната борба със съсели?

Съселите се идентифицират по тяхната тор, пътища и начин на живот. Вечер се забелязват по покрива, в двора, по оградата, тавана или на съседните дървета. Те са игриви, любознателни, безстрашни и ще позволят да ги огледате добре, вероятно дори и да ги снимате.

Основните трудности в борбата със съсели е тяхната интелигентност. Тези гризачи, освен палави, си печелят слава на неуловими. Капаните се прескачат, звуковите устройства са до време, а отровите се избутват настрани. Съществуват някои репеленти като пелинова вода и други, но тези средства рядко вършат трайна работа за прогонването им.

За успешна борба със съсели като начало, вредителят трябва точно да се идентифицира. Това не винаги е лесно, както изглежда. Още при първия контакт ще ви зададем уточняващи въпроси и ще направим оглед на място за преценка. Следва третиране с пест препарати, механични или химични средства, спрямо желанието на клиента и преценката на специалиста.

След отстраняване популацията от терена в райони около гора е добре всяка пролет, след март, да се прави профилактика. Природата не спира, от същото място може да дойде нова колония. Превенция с професионални методи още в началото е препоръчителна, защото не се ли отстранят съселите веднага, другата година ще се умножат по две или по три.

Цени на ДДД услуги по отстраняване на съсели.

Цените за обработки с пръскане и борба със съсели, се определят от вида обработка, избрания от клиента метод, големина на популацията, третирания терен, мястото на обекта и условия на средата. Броят необходими третирания се преценява на място, като се наблюдава мястото и спада на пораженията след първата обработка.

След обаждане и контакт, при желание за услуга по отстраняване на съсели и борба с тях, се прави предварително уточнение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги в работно, извънработно време, работни и почивни дни.

Информация за ДДД фирма Инсекта Миланови, която може да Ви интересува:


Етикети:

Унищожаване на съсели, борба, сънливци, ДДД, фирма, пръскане, обработки, гаранция, отстраняване, съсел, третиране, убиване, фирми, unishtojavane na saseli, ddd, firma, uslugi, suseli, firmi, borba, sysel; фонетика: wkryfgdldke kd icie.r - сходство с унищожаване на съсели

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v    :: Copyright: IM Control ©  2012 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.im-control.eu  ::  ::  Карта на сайта  ::  Криейтив Комънс договор