Борба със земни пчели.

Борба със земни пчели (бомбуси).

Консултация: ДДД фирма, телефонΟ885 873400

» Земни пчели и медоносни пчели.

Борба със земни пчели »  Статии, новини и съвети за вредители »  ДДД Фирма

ДДД. УСЛУГИ.

ТЕЛЕФОН: Ο885 873400

ДДД ФИРМА IM CONTROL

Инсекта Миланови Контрол

Лицензирани ДДД услуги
Консултация и поръчки

Eлектронна поща email:
insecta.milanovi@gmail.com

Борба със земни пчели. Улавяне на пчелни кошери.Земни пчели и борба с тях.

Земна пчела, кацнала на цвете, снимка.

Земна пчела

Земните пчели, познати още като бомбуси, са вид мъхнати пчели, които подобно осите и пчелите живеят в колонии, с царица, работници и мъжки земни пчели. Срещат се все по-рядко и се считат за намаляващ, към изчезващ вид.

Земните пчели са наречени така, защото се привличат от почвата. Те се размножават и гнездят в скали, глинени тухли (от земя - глина), както в земни отвори, дървесни хралупи и скални пукнатини. През зимата оплодените женски, бъдещи царици зимуват в почвата, а пролетта се събуждат и започват да градят своите колонии.

В света видовете земни пчели са приблизително 250 вида, а в нашия континет са по-малко от седемдесет. Всеки от видовете е оцветен в землисти цветове, черно, кафяво, златисто карамелено, по-рядко са ярко жълти или бели. Телцата им са покрити с гъста плътна козинка, поради което са познати и като мъхести пчели.

Земните пчели са едри и понякога могат да уплашат човек, но на практика са доста миролюбиви. Жилят единствено женските, а мъжките се излюпват само за оплождането и нямат жила, тъй като коремното жило при тях се формира в гениталии. Въпреки наличие на жило, женските също жилят много рядко, основно ако са нападнати много агресивно.

Земните пчели са изключително важен природен инструмент в опрашването на растенията и все по-често се ползват като биологичен фактор за земеделски култури. Те са съвестни и неуморни като пчелите в смукането на нектар. Рядко могат да причинят проблеми, но понякога изграждат колонии в извънградски къщи или в крайни градски квартали, с тухлени сгради.

При проблем със земни пчели, техни колонии в жилищна сграда и други инциденти, земните пчели се отстраняват от фирмата, подобно останалите жилещи насекоми. Възрастните насекоми се премахват, а кошера се третира с еднократна обработка. Това са инциденти, земните пчели рядко създават проблеми на хората. По-често тези полезни насекоми се търсят, купуват и отглеждат от различни производители на култури, с цел опрашване на насажденията.Улавяне или отстраняване на избягали пчелни кошери.

Медоносните пчели са благородни насекоми. Те са изключително полезни създания. Човек отдавна съжителства в чудесна симбиоза и разбирателство с тях.

Отстраняването на медоносни пчели се счита за нехуманно. Все пак понякога, през лятото, при роене на кошера, рояка е възможно да избяга навън и да се залута. Тогава се случва той да се пъхне в комин, след което да излезе през камината в стаята или да се закачи някъде по жилищна сграда, барбекю, скара с пържоли или друго неподходящо място.

Най-добрият начин това да завърши, е кошерът да бъде уловен и да се използва за ново производство. Понякога обаче това става невъзможно. Случва се той да се закачи в стая и в помещението да литнат хиляди пчели. В такива случаи се налага кошерът да бъде отстранен.

Фирмата извършва услуги по премахване на кошери при инциденти. Обработката се извършва с еднократно пръскане, което отстранява изцяло проблема.

Етикети:

земни пчели, борба, третиране, унищожаване, отстраняване, фирма, ДДД, услуги, медоносни пчели, улавяне кошери

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v    :: Copyright: IM Control ©  2012 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.im-control.eu  ::  ::  Карта на сайта  ::  Криейтив Комънс договор