Обезпаразитяване на животни.

ДДД услуги по обезпаразитяване на животни.

Консултация: ДДД фирма, телефонΟ885 873400

» Обезпаразитяване на животни.

Обезпаразитяване на домашни и селскостопански животни

ДДД. УСЛУГИ.

ТЕЛЕФОН: Ο885 873400

ДДД ФИРМА IM CONTROL

Инсекта Миланови Контрол

Лицензирани ДДД услуги
Консултация и поръчки

Eлектронна поща email:
insecta.milanovi@gmail.com

Обезпаразитяване. Услуги по обезпаразитяване на домашни любимци и селскостопански животни.

Обезпаразитяване на животни като ДДД и ветеринарни услуги.

Унищожаване на акари, снимка.

   Обезпаразитяване

Обезпаразитяване e на домашни любимци, кучета, котки, птици и селскостопански животни, крави, кози, овце, говеда, коне и др. животни, се предлага от фирмата като ДДД и ветеринарна услуга.

Фирмата разполага с ветеринарен лекар, с дълъг опит в лечение и обезпаразитяване на домашни, както и на селскостопански животни. Това позволява качествени комплексни услуги към клиентите, с отличен резултат.

Животните страдат през всички сезони от паразити и вредители, но особено активна дейност по обезпаразитяване като профилактика и инцидентно третиране се води през пролетно-есенния сезон, активиращ всички външни инсекти.

При нападение на кърлежи, бълхи, акари, мухи и други вредители, обезпаразитяването винаги започва от животни и птици. Едва тогава се провежда комплексна услуга по дезинсекция на помещенията и терените, следвана от регуларна профилактика, с цел превенция от вредители.

За най-добър резултат, особено при домашни животни, е силно препоръчително те да са обезпаразитени през цялата година, защото някои вредители не са единствено сезонни. Това важи с особена сила за кучета - водачи на слепи хора, служебни кучета, полицейски, митничарски кучета и пр. Те трябва да са задължително обезпаразитени целогодишно.

Как протича обезпаразитяването при домашни животни?

При налични паразити, първата стъпка е обезпаразитяване на домашните животни. Обезпаразитяването при тях се извършва с няколко метода, по преценка на специалиста. Животното, било то куче или котка, се опръсква чрез машинка със специален професионален противопаразитен препарат. Други методи са окъпване или накапване в областта на врата.

При вземане на ново животно, например куче през зимата, най-добрият подход е януари да се извърши окапване, след което веднага се слага противопаразитна каишка. Кърлежи и други вредители могат да са активни и през зимата, така че домашните любимци не трябва да седят без качествени каишки против вредители. Противопаразитната каишка се следи внимателно за срок на годност (приблизително половин година) и се подменя веднага след изтичането му.

След обезпаразитяване на животното, ако теренът е бил заразен, от фирмата се извършва опръскване против бълхи и кърлежи. При наличие на двор, се опръсква целия терен комбинирано против двата вредителя. Опръскването против паразити се извършва по преценка на специалиста от фирмата, след оглед на място и преценка за условия на средата.

При домашните любимци не трябва да се пристъпва към слагане на каишка преди процес по обезпаразитяване. Оптималният подход е превенция и регулярна годишна профилактика.

Обезпаразитяване при селскостопански животни.

Напоследък селскостопанските животни силно намаляха. Все пак гледаните животни, крави, овце, кози, коне, птици, кокошки, патки, пилета, гъски и др. страдат ежесезонно от нападения на вредители. При тях процесът по обезпаразитяване е регулярен и свързан с обемна работа.

Обработките срещу кърлежи, бълхи, мухи и други насекоми започват от двор и външни терени. След масивно опръскване на площите се обезпаразитява обора. За овце и други животни се правят специални вани за окъпване с препарат за бълхи, кърлежи и крастни кърлежи. Животни и птици трябва да се обработят двукратно за да се свърши работа.

След обезпаразитяване на животнитеи птиците, започват обработките на жилищните помещения на животните - обор, клетки, кокошарници и всички прилежащи селскостопански постройки, складове и др. С повишената температура в оборите кравите се нападат от въшки, опасващи косъма и оголващи врата, опашката и тн. Затова се обезпаразитяват и за въшки.

Конефермите често страдат от нашествие на мухи. Конете се обезпаразитяват за бълхи, кърлежи и други вредители, след което се прави и опръскване срещу мухи. Предлагат се и ветеринарни услуги за почистване на вредители по очите на животните, болести и др.

Всички услуги по обезпаразитяване и ветеринарни услуги се предлагат като еднократна услуга или като абонамент, с регулярна годишна обработка. След първото пълно обезпаразитяване на селскостопанските животни през пролетта, може да се предложи подходяща честота на третиране, като характерната и ефективна е три пъти годишно.

Обезпаразитяване, с премахване на меки кърлежи и кокошинки.

Меките кърлежи и кокошинките са упорити, адаптивни паразити, трудни за унищожаване. При обезпаразитяване на птиците, били те кокошки, патки, гъски пуйки, трябва да се подбере подходящия препарат. Препаратите за тях са различни от тези на стандартните кърлежи и не трябва да се правят експерименти, защото вместо кокошинката може да замине кокошката.

Първоначално се прави задължителен оглед за преценка на заразата. Обработките тук отново почват от външните терени. Третират се двор, стопански сгради и външни терени. Ако паразитите са влезли в къщата, се прави и вътрешно опръскване. Обработват се легла, гардероби, отворени и затворени помещения. Стаите се запечатват и накрая проветряват.

Меките кърлежи и кокошинките са изключително адаптивни и създават веднага резистентност към препарати. Крият се на трудно достъпни места и трябва да се подходи с опит и познание в опръскването, както в подбиране точния препарат за третиране на терена и птиците.

Опитните ни специалисти могат да решат проблема, но са необходими поне две обработки, пълно обезпаразитяване на птиците и масивно опръскване на терена, със спазване на необходимата профилактика, преценена и препоръчана от специалиста.

Професионалистите от фирмата ни работят с качествената необходима техника за масивно поразяване. Опитът дава възможност да се направи точна диагноза на проблема и да поемем отговорността за животните, без да си правим експерименти. Препаратите ни са изключително съвременни, най-новото в света и позволяват гарантиране на пълна резултатност за клиента.

Цени на ДДД услуги по обезпаразитяване.

Цените за обработки по обезпаразитяване на домашни любимци, селскостопански животни и птици се определят от типа обработка, вида на паразитите, големина и вид на популацията, интензивност, вид ползван подходящ препарат, третирана квадратура, брой животни, мястото на обекта и специфични условия на средата.

Цените за ДДД услуги с обработки за обезпаразитяване при обем работа, както при ползване на няколко вида услуги, профилактика, комплексни ДДД услуги или при абонамент с договор, се формират с много големи отстъпки към клиента.

След обаждане и контакт, при желание за услуга по обезпаразитяване, се прави предварително уточнениение за място и време. Записва се максимално близък ден за третиране, в удобно за вас и съобразено с графика ни време. Специалистите ни извършват услуги по обезпаразитяване в работно, извънработно време, работни и почивни дни.

Информация за ДДД фирма Инсекта Миланови, която може да Ви интересува:


Етикети:

обезпаразитяване, животни, кучета, котки, крави, козе, овце, коне, кокошки, пуйки, патки, пилета, кърлежи, бълхи, меки кърлежи, кокошинки, ДДД, фирма, ветеринар, пръскане, третиране, обработки, obezparazitqvane, veterinar, ddd, firma, uslugi, firmi ; фонетика: f/epmd,dprjsldke wkryfgdldke kd dud,r - сходство с обезпаразитяване на животни

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v    :: Copyright: IM Control ©  2012 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.im-control.eu  ::  ::  Карта на сайта  ::  Криейтив Комънс договор