Борба с комари.

Борба срещу комари. Съвети.

Консултация: ДДД фирма, телефон Ο885 873400

» Борба с комари.

Борба с комари »   Комари

ДДД. УСЛУГИ.

ТЕЛЕФОН: Ο885 873400

ДДД ФИРМА IM CONTROL

Инсекта Миланови Контрол

Лицензирани ДДД услуги
Консултация и поръчки

Eлектронна поща email:
insecta.milanovi@gmail.com

Борба с комари. Съвети.

Борба срещу комари. Особености на комарите, влияещи на борбата с тях.

Всяка успешна борба с комари включва комплекс от методи и средства за предварително предпазване (превенция), съчетани със саниране на терена и ползване на локални средства за отблъскване и намаляване на популацията.

Комарите са малки кръвосмучещи насекоми, които са истинска напаст през летния сезон. Ако градските или околни терени не са третирани и сме близо до воден източник, голяма река или езеро, топлите вечери могат да се превърнат в истински ад. Тези насекоми освен че пренасят болести, хапят болезнено и с упоритост, която може да ни подлуди.

Борба с комари, снимка.

Борба с комари

Малко неща могат да развалят така приятна лятна вечеря на открито, както облак комари, атакуващ масата. Ако вилата е сред гора или поляни, положението става още по-зле.

Комарите почиват във места, характерни с висока влажност, сянка и топлина. През деня те се крият в зелени площи, терени, гори, ливади, места с висока растителност, храсти, шубраци и шумаци. Най-гъсто са разположени близо до водни източници, особено такива със застояла вода.

Вероятно сте забелязали, че в компания комарите нападат определени хора повече от други. Действително има неща, които ги привличат много атрактивно и те набелязват плячката с най-подходящо съчетание от фактори. За тях атрактанти са високата телесна температура, движенията, миризмата на пот, парфюмите, млечната киселина от некъпана скоро кожа, както и някои цветове, като особено много се привличат от тъмносиньо, черно и тъмносиво.

Внимание! Страница “Борба с комари” е направена изцяло и само за да сме ви полезни в домашната борба с насекомите. Ползвате ли химични средства за борба с комари, четете и спазвайте внимателно инструкциите на препаратите! Ако домашните методи за борба с комари вече не действат, научете как можем да сме ви полезни с професионално » унищожаване на комари.

Каква е превантивната борба с комари у дома?

Популацията комари може да бъде намалена с превантивни мерки, включваща отстраняване на техните места за почивка и намаляване на източниците на вода, в които да се излюпят.

 • За да се родят, всички комари искат наличие на вода. Те не снасят яйцата си в бързо течаща вода и центъра на реката, а търсят локви, застояли и зеленясали води. С премахването на тези източници, вие ще ограничите възникването на нова популация.
 • Дренирайте или засипете с пръст ненужните малки водни източници в двора.
 • Премахнете в двора всички възможни източници на застояла вода. Отстранете легени, детски играчки и съдове, в които може да се събере и застои дъждовна вода. Сменяйте всеки ден водата на птици, домашни и селскостопански животни.
 • Пробийте на дъното на външните открити контейнери няколко дупки за оттичане на водата. Проверявайте водопроводи и системи за напояване за добро оттичане на водите.
 • Ако имате басейн, поддържайте го с почистване и хлориране дори ако не го ползвате в момента. Един нехлориран басейн след почивка ще ви посрещне с облаци комари.
 • След дъжд, инспектирайте външните терени обстойно. Проверете дали някъде не се задържат локви за повече от ден. Ако това се случи, засипете ги с пръст.
 • Проверявайте редовно за остатъци от вода външни саксии, керамика, консервени кутии, гуми, улуци и други задържащи вода вещи. Изсипвайте редовно водата от чинийките под саксиите.
 • Окосете всички високи треви за да отстраните удобни места за почивка на мъжките комари. Премахнете струпване на шума, опадали листа, високи бурени, храсти и ниски клони на дървета. Поддържайте външните терени спретнати и лесни за често третиране.

Какви средства за борба с комари да ползвам?

 • Защитете вътрешните помещения, като поставите мрежи за комари на прозорците и вратите. Мрежите трябва да прилепват плътно към рамките. При възможост, подменете крушките с жълта, червена или оранжева светлина. Комарите се привличат повече от бяла светлина.
 • Обличайте дрехи с дълги ръкави и панталони, като не забравяте за чорапите. Комарите имат добре развити зрителни детектори, като отличават фона и движенията. При възможност, ползвайте навън дрехи със светли цветове.
 • Преди да излезете вечер на открито, вземете душ, сменете дрехите и особено чорапите си с напълно чисти. Млечната киселина и потта от кожата привличат силно комарите наоколо.
 • Лятната вечер без бира звучи странно. Оказва се, че бирата се възприема като елексир не само от хората. Консумиралите бира хора са атрактивни за повечето видове женски комари.
 • Не ползвайте парфюми, особено такива с цветни аромати и не полагайте алфа-хидрокси кремове върху кожата си, защото те повишават количеството млечна киселина в тялото.
 • При ухапване от комари измийте местата с хладка вода и наложете с антихистаминов препарат. Добро естествено средство, успокояващо сърбежа и отока при ухапването от комар е активното вещество от чаено дърво.
 • Димни спирали, таблети и други репеленти за помещения и външни терени пропъждат временно по-малките популации и могат да се ползват успешно на открито и закрито. Тези методи не се препоръчват при наличие на алергия към активните съставки.
 • Репелентите срещу комари са добър метод за отблъскване на насекомите, макар че при огромни гладни популация резултатът е по-слаб от желаното. Ползвайте ги строго според указанията, описани на опаковките.
 • Ползвайте DEET базирани препарати за репелентно действие срещу комари, без да забравяте че периодът му на действие продължава не повече от шест часа.
 • При ползване на препарати, базирани на Рermithrin, внимавайте да не го пръснете по кожата. Този препарат е невротоксин и не трябва да имате пряк контакт с него. Налагайте го стриктно според предписанията, на сухи дрехи.
 • Може да решите да ползвате услугите на сертифициран специалист за да извърши пръскане на терена с професионални препарати за дезинсекция. За тази услуга можете да научите повече в страницата ни за професионално » унищожаване на комари.

Информация за комари, която може да Ви интересува:

Етикети:

борба с комари, третиране, борба, срещу, против, пръскане, комар, borba s komari, komar; фонетика: /f,/d i uf;d,r - вероятно търсите борба с комари

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

W3C | XHTML 1.0 v    :: Copyright: IM Control ©  2012 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.im-control.eu  ::  ::  Карта на сайта  ::  Криейтив Комънс договор